Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 september 2011

Så blasé är vi

Ja åtminstone vi som bor i Sverige, så blasé så att internationella fredsdagen inte ens bevärdigas den minsta lilla notis i pressen.

Internationella fredsdagen som infaller varje år den 21 september. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eldupphör samt ickevåld åtminstone en gång om året. Människor över hela världen ombedes också att deltaga i en tyst minut mitt på dagen.

Viktigare en dag som denna är att Saab-såpan får nya rubriker då hovrätten nu sagt ja till en rekonstruktion av Saab. Vem /vilka tjänar mest på att såpan och pinan får fortsätta ytterligare tre månader?

Att internationella fredsdagen förbigås med tystnad säger väl oxå en hel del om FN:s ställning idag.

2 kommentarer:

  1. Oj, Internationella Fredsdagen var för mig något nytt. Vi brukar uppmärksamma FN-dagen som en slags manifestation för fred och mänskliga rättigheter.
    Det är många dagar att hålla reda på...så jag får väl skylla på det ;-) om jag nu behöver det...
    Alla dagar borde vara fredsdagar, FN-dagar, morsdagar, farsdagar och alla övriga dagar...

    SvaraRadera
  2. pJag kan väl tyvärr inte påstå att denna dag var speciellt uppmärksammad i den här delen av världen heller...ijvdjure

    SvaraRadera