Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 november 2011

Hämnden är ljuv

Så är då kung Carl Gustaf ute och "cyklar" igen. Nu torgför han synpunkter på den folkomröstning som var på gång i Grekland. En fråga där han i sin roll som statschef över huvud taget inte bör uttala sig.
Kan detta uttalande var konsekvensen av den tagg som sitter i bröstet efter att grekerna på 70-talet, i just en folkomröstning 1973, sade nej till monarkin?

4 kommentarer:

 1. Lite synd ar det att inte Kungen far uttala sej hur han vill.
  -Det dar uttalandet var val inte sa farligt, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Folkomröstningen om Greklands ev utträde-konkurs ur eurozonen hade varit en krasch utan like, även för medlemsländerna...och sedemera Sverige, men hade folket fattat vidden av det hela...
  - inga pengar till löner, persioner och de mâste dessutom ta av försvars-budgeten för att trycka nya sedlar och mynt till drachmer, milliarder i skuld, inga mer lân frân Europapoolen -ett ruinerat land som lätt kunde locka igând ett nytt krig eller en loppmarknad pâ nätet med innehâllet i Atens muséer....anything
  Visst skall kungen ha âsikter om sâ allvarliga händelser, om nu inte regeringen har det.
  Det finns ju ett minimum av civilkurage även hos svenska kungar, hoppas man... !

  Som tur är avstyrdes folkomröstningen av intelligenta personer och ministern P. som fattat det vansinniga beslutet utan att frâga regeringschefen, kommer inte att sitta länge till enl press.

  Sâ kan det gâ när man inte kan samarbeta.

  G-mor

  SvaraRadera
 3. Ja, jo visst ska kungen få säga vad han tycker! Han gräver bara sin egen grav... ;)

  SvaraRadera