Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 5 augusti 2011

Förbud som problemlösare

Tänk att människans bästa vän, hunden, kan orsaka sådan hysteri som tycks ha utbrutit i Danmark. Denna artikel gör att jag är glad för att inte bo i Danmark.

Visst, olika hundraser har olika kynne och anlag. Huruvida detta övergår till att hunden blir en fara för sin omgivning är dock helt beroende av dess husse eller matte.
Det finns fler olämpliga hundägare än det finns olämpliga/farliga hundar som jag ser det. Det mesta jag hör om olika hundrasers farlighet bygger på okunskap.

Att t ex förbjuda bullmastiff är för mig obegripligt när jag ser på vår Nelson. Det tycker oxå hans lillebror Sigge. Detsamma tycker hans kompisar Kharma och Ville.

Som så ofta när förbud föreslås som problemlösare så är det i stället information och utbildning man borde satsa på. Okunskap kan vara farligt, allra helst hos beslutsfattare.

2 kommentarer:

  1. Vi har en schäfer och hon ses nästan alltid som farlig av främlingar, oavsett hur hon beter sig. Tyvärr hamnar ofta lite "vassare" hundraser i fel händer. Men det är precis som du säger, med rätt upplysning och utbildning behöver inte hunden hamna i kläm.

    SvaraRadera