Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 januari 2012

Ännu en Ångermanlänning i topp

                                                 
Flottarmonumentet i Sollefteå

Fredrik Lindström vann dagens skidskyttetävling i Antholz. Ännu en svensk på pallens högsta plats. Ja, ännu en svensk från Ångermanland. Små ångermanländska orter som Helgum (Helena Ekholm ) och nu Bredbyn omnämns nu med respekt. I vart fall i skidskyttevärlden.

Oj, vad jag önskar att dessa framgångar oxå skulle innebära ett riktigt lyft för det fantastiskt vackra landskapet Ångermanland.Jag har svårt att förstå att det ska vara en avfolkningsbygd. Här finns så mycket att upptäcka , så mycket att utveckla.
Jo, jag tillhör skaran som har lämnat Ångermanland (Sollefteå) och inte återvänt.Fysiskt lämnat, men inte i hjärtat.

5 kommentarer:

 1. Jag tillhör samma skara som du min vän. Jag följer stolt våra idrottare! Bröderna Westin i Modo är från Kramfors, liksom legenden Wernblom. Jag tror så här, man kan ta ångermanlänningen ut ur Ångermanland, men aldrig Ångermanland ur ångermanlänningen...

  SvaraRadera
 2. D O B: Så sant som det är sagt.

  SvaraRadera
 3. Så vacker bild av flottarmonumentet! Monumentet finns fortfarande kvar, men hur länge finns skogen...?

  Vi ångermanlänningar oroar oss för framtiden. Vad händer med vår skog, vårt naturarv? Vårt naturarv är på väg att förstöras av vindparker, och vi ser ett nytt baggböleri på väg..

  PS. Hur går det i Lekeberg...? http://snurrigt.vildavastra.se/?p=504

  SvaraRadera
 4. Anita: Jag förstår din oro. Här i Lekeberg upplever jag i a f en pågående dialog även om det förstås även här finns olika intressen. Bifogar en länk till en artikel i NA förra veckan: http://na.se/nyheter/lekeberg/1.1511206-lokalt-agande-viktigt-for-vindkraft

  SvaraRadera
 5. Tack för länken Steve! Fast artikeln var inte speciellt positiv?

  Det känns som David mot Goliat även där..

  SvaraRadera