Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 februari 2012

Det gränslösa USAÄr du mexican  så ställer du dig kanske frågande till rubriken. Nu avser jag inte fysiska landgränser med rubriken utan mera att  allt är möjligt over there. På gott och på ont. Mest på ont brukar jag tycka. Jag som aldrig besökt USA.
Det senaste gränsöverskridandet jag läst om är restaurangen Heart Attack Grill. En restaurang i Los Angeles med ett antal egenheter:
- väger du över 159 kg så äter du gratis.
- du måste betala kontant eftersom  du kan dö i avvaktan på att kortköpet blir klart.
- här säljs cigaretter utan filter.
- allt serveras stekt eller friterat i äkta ister.
Här om dagen dog en gäst av hjärtattack efter att ha ätit en Triple Bypass Burger. Restaurangens devis är
" En smak värd att dö för".Las Vegas, nej dit har jag aldrig längtat. Inte ens som tonåring. Men visst,  där kan du skaffa dig sällsamma minnen för livet. Tänk bara, först bröllop i nåt litet "Wedding chapel" följt av bröllopsmiddag på Heart Attack Grill. Det som är kvar av bröllopskassan blåser du sedan på närmsta Casino. Häpp!

Vad jag ska äta i helgen? Middagen idag blir: Trattkantarellsoppa med getost
I morgon lördag blir det annat stuk på maten då barnbarnen är på besök. Då blir det hemlagad pizza, lagad av D med benäget bistånd av Erik och Alice.
Söndagmiddagen är oxå redan bestämd. Det blir: Boeuf bourguignon Vegostyle. Som tillbehör bland annat D:s hemgjorda svartvinbärsgelé.

1 kommentar:

  1. Jag läste också detta i morse, och någonstans känns det väl som om det är ett rätt saftigt övertramp! Man kan väl undra lite vad idén med att de som väger mer än 159 kilo äter gratis är, där drar dom ju i alla fall inte in några pengar...de kanske räknar med att det kommer så många kunder bara för att de ska titta på de feta som äter så det går ihop...nej, ibland kan man verkligen fundera!
    Sedan måste jag säga att er helgmeny lät betydligt bättre och mer inbjudande!

    SvaraRadera