Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 4 mars 2012

Helggodis


Lördag- och söndagmornar är det för ovanlighetens skull bara killar i köket. Då får D sova ut och Nelson och Sigge följer med mig för att fixa helgfrukost.  När Nelson ätit så ligger han på golvet (skönt med värmeslingor i golvet) och väntar till matte kommer då det blir morgonpromenad. Sigge och Nelson delar vattenskål. Sigge hade först en egen men den ville han inte dricka ur så då tog vi bort den. Sigge säger alltid till när han vill ha färskt vatten. Han går då fram och  inspekterar vattnet, men dricker inte utan tittar  uppfordrande på mig. Det beteendet upprepar han sedan tills jag fattat galoppen.  När jag sedan fyllt på nytt vatten dricker han med vällust.
Fredagmiddag: Bakad potatis med hemgjord Skagenröra, stenbitsrom och en fräsch sallad.
En bukett  blommor är ett givet helginslag. Lördagmiddag: Het bönsoppa med tomat, rostad paprika och fetaoströra. Till den hembakad,  rykande färsk ciabatta.5 kommentarer:

 1. helgfrukost låter fantastiskt gott, får lite hotellkänsla av ordet. Ha en fortsatt go helg.

  SvaraRadera
 2. Sarah: Ja, helgfrukost är ett sätt att sätta lite guldkant på tillvaron. Fortsatt go helg till dig oxå.

  SvaraRadera
 3. det där med speciell - och lååång - frukost på helgen är alltid mysigt och det sätter verkligen lite extra guldkant på tillvaron

  SvaraRadera
 4. Helgfrukost,, mmmm. Skagenröra och bakad potis,, mm.. Smaklökarna vakande till1

  SvaraRadera
 5. Katarina: På dina breddgrader måste väl smaklökarna bli vältränade med den uppsjö av spännande mat som står till buds.

  Marina: Lååångfrukost, välgörande för kropp och själ.

  SvaraRadera