Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 april 2012

Fårinvasionen del 2

När jag i morse tittade ut från badrummet på övervåningen så ser du på bilderna nedan vad jag såg ute på gräsmattan. "Fårinvasionen"  som jag skrev om i förrgår fortsätter. Nu när jag har min kamera tillbaka så passade jag förstås på att dokumentera.När jag ser fåren utanför fönstret så känner jag mest medkänsla med att dom måste kuska runt här i byn i jakt på föda. För att få bort dom så fick jag ta mig ner en våning vilket tar en stund för mig. Dom stod dock stillsamt kvar så jag öppnade dörren , skrek och slog med käppen mot broräcket. Dom tittade förvånat på mig och undrade vad det var för galen gubbe som vrålar så här på Påskaftons morgon. Det var hjärtskärande att se de två vilsna lammen.

När jag med hjälp av min tordönstämma och käpp jagat iväg fåren så försöker jag ånyo kontakta markägaren. Denna gång svarar han på telefon. Jag presenterar mig och talar om att fåren nu i flera dagar sökt sig hit till vårt Getingstorp. Jag framför mina önskemål om att han omgående vidtar åtgärder. Han säger då att han ska åtgärda det hela men  att det inte går  att få ner stängselstolpar i marken.  Jag invänder med  att om inte stängselstolpar går att få ner så måste han  vidta andra åtgärder och omhänderta fåren på annat sätt då detta pågått sedan årsskiftet. Han upprepar ånyo att han ska åtgärda detta och jag låter mig nöja med detta svar. Jag kan för stunden inte göra mera utan får lita på fårägarens ord och goda vilja.


Bara några meter utanför dörren står fåren och betar på vad som kan finnas av föda i vår gräsmatta.

När jag skrikit och slagit med käppen en stund så masar dom sig iväg.

Dom rör sig i samlad tropp.

 Dom följer städat vägen bort och söker sig nya "betesmarker".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar