Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 3 maj 2012

Din bästa tid är nu


Jag hittade den här bilden för en tid sedan, i en blogg tror jag, och fastnade för den men  visste inte vad jag skulle skriva i anslutning till den så därför blev det inget blogginlägg den dagen. Idag vet jag heller inte vad jag ska skriva så då får det bara bli så här. Jag kan väl börja med att säga att att jag aldrig bär klocka  numera. Det började efter min stroke mest för att det var så svårt att ta av och på den och lyfta armen för att titta på klockan. En av de där små detaljerna som kan vara rätt irriterande när man är halvkroppsförlamad. Klockan här på bilden behöver jag aldrig titta på och därför heller inte bära på mig. Det räcker att jag har den i mitt medvetande. Det är ändå aldrig någon som frågar mig vad klockan är. Jo, D frågar mig ibland på morgonen när jag parkerat vid datorn och hon och Nelson är i färd med att göra sig klara för att åka till jobbet.

8 kommentarer:

 1. Underbar den bilden! :-)
  Jag hade den för ett tag sedan i ett inlägg om att den ser ut ungefär som min klocka nuförtiden efter mitt "stora beslut i livet". :-)

  Kram från Smögen

  SvaraRadera
 2. Anki: Det var nog i din blogg jag hittade den.

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiska klocka - en sån skulle alla egentligen, så slapp man fundera så mycket om man hinner det man ska...

  SvaraRadera
 4. Ja, "bara2 en sån sak att inte kunna få upp armen och kolla hur mycket klockan är. Men jag tycker det är ett rätt skönt liv att slippa stressa med klockans alla måsten.. Utan att istället njuta av här och nu, som inte är så enkelt alla gånger.

  Njut av våren, det är maj!

  SvaraRadera
 5. Marina:Ja, att alltid gå omkring och bära på frågan "hinner jag"? bidrar antagligen till att du inte hinner. Somligt måste man ju ändå hinna i tid. Ett bra sätt är att inte vänta till sista stund. Det bästa exemplet torde vara den årliga deklarationens inlämnande.

  SvaraRadera
 6. Katarina: Just idag har vi fått en påminnelse om att våren inte riktigt hunnit fram då det är grått och bara +5. Men, det finns alltid något annat att njuta av. Att jag snart får ta fram min gräsklippare t ex.

  SvaraRadera
 7. Jag bär inte klocka, för jag lever alltid i nuet. Tid och avstånd är konstruerade saker, som ramar in och begränsar. Jag är här. nu. Otroligt vacker bild!!

  SvaraRadera
 8. D O B: Det finns nog bara en av dig och det är DU.

  SvaraRadera