Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 maj 2012

Underbara och händelserika dagar

Sedan i lördags så har vi haft barnbarnen Erik, 6 år, och Alice, 4 år, boende hos oss. Det har varit underbara och händelserika dagar. Igår skjutsade Farmor dem till förskolan och idag sker samma sak. Sedan är besöket slut för denna gång då mamma Maria och pappa Marcus idag kommer hem från Brighton där dom varit och firat pappa Marcus 40-årsdag .
Vi har varit ute i trädgården så mycket som vädret tillåtit då både Erik och Alice är intresserade av allt som växer här på Getingstorp. Erik funderar över när morötterna är klara medan Alice mest bespetsar sig på jordgubbarna

Farmor sitter med Erik och Alice på stengärsgårn och berättar om vad som växer i trädgården.
Alice vattnar, farmor gallrar och Erik tittar intresserat på.

Alice  åker elmoppe med mig medan Erik försöker få Nelson att sitta.

8 kommentarer:

 1. Härligt! Mysigt att riktigt få rå om varandra en hel helg!

  SvaraRadera
 2. Härlig kvalitetstid tillsammans" Frågorna är högst adekvata.. Minns själv när jag som 18 åring med rötterna norr om odlingsgränsen var i Skåne en sommar och kvinnan i huset undrade om jag kunde gå ut i landet och plocka in en gurka.. Ö... Min tanke var växer den under jorden eller ovan jorden? Jag hade aldrig sett en gurka växa,, men kom på att den inte var jordig... Odlar ni morötter i sand eller?

  SvaraRadera
 3. Marina: Vi väntar redan på nästa besök.

  SvaraRadera
 4. Katarina: Det är mycket fascinerande som pågår i en trädgård. Erik och Alice följer gärna med farmor ut i trädgården för att hämta grönsaker och kryddor. Förstås väntar dom redan nu på att jordgubbar och hallon ska mogna.
  Vi frösår morötter i jord i drivbänk. För att göra det extra spännande för Erik och Alice har vi odlat även vita, gula och svarta morötter.

  SvaraRadera
 5. bara njuta av all tid man får med såna juveler.

  SvaraRadera
 6. Värdefulla dagar man gärna minns när snön yr och det är mörkt ute.

  SvaraRadera
 7. D O B: Ja, härliga foton att plocka fram i vintermörkret.

  SvaraRadera