Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 september 2012

Hur ofta har du stoppats i en trafikkontroll?                                                         
Det får ses som en prestation i sig att ha kört bil i 80 år utan körkort. Så vitt kan förstås så började denne mycket upptagne upptagne 95-årige norrman dessutom att köra redan vid 13 års ålder och har aldrig stoppats i en trafikkontroll. Därtill är hans son trafikskolelärare. Sannerligen många intressanta bottnar i denna sällsamma Norgehistoria.
Apropå rubriken. Jag har haft körkort i 44 år och stoppats av polis två gånger. Det märkliga med detta är inte att jag stoppats bara två gånger utan att jag faktiskt kommer ihåg dessa två gånger. Massor med andra sällan förekommande händelser i mitt liv har jag inget som helst minne av.


Jag undrar om han oxå körde utan övningsskylt. 
 Sällan förekommande?
Slutkört. 

5 kommentarer:

 1. Sista åren tycker jag att det har blivit mer och mer vanligt att man stoppas, eller så är det något med min bil... I alla fall har jag numer ingen kontroll på hur många gånger jag fått blåsa i den svarta lådan. Fast det är ju faktiskt väldigt positivt att det är på detta viset.

  SvaraRadera
 2. Marina: Apropå att blåsa så borde alkolås vara standard i alla bilar.

  SvaraRadera
 3. Vilka tydliga stopp skylltar!
  Karla.

  SvaraRadera
 4. Karla: Ja, där råder ingen tvekan.

  SvaraRadera
 5. Beror väl till viss del var man bor och var man kör bil, skulel jag tro. Efter att ha dagspendlat ca 200 km dagligen, minst i 15 år,, ja, då har man varit i rätt många kontroller.. Väljer man en mindre tarafikerad väg, typ inlandsvägen förekom det sällan kontroller,om reste jag på E4:an var det både nu och då, iallafall dagtid!

  Det hade gärna fått vara fler kontroller, enligt min mening!! Många fler,,

  SvaraRadera