Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 10 november 2012

Apropå det här med personlighet

Fotbollsikonen Fredrik Ljungberg, skådespelerskan Elisabeth McGovern,  Erik Solheim, norsk politiker och nyutnämnd chef för OECD:S utvecklinggsavdelning, och sångerskan Taylor Swift var gårdagskvällens gäster hos SkavlanPå papperet är alla  dessa starka personligheter men under programmets gång så visade sig alla inte leva upp till det omdömet. 
Fredrik Ljungberg framstod som en bortkommen, nervöst flinande tonåring, mest stolt över sina nyförvärvade tonårsskor. Inte en enda djupsinnig tanke omsattes till ord i hans mun. I mina ögon förvandlades han igår till enbart f d fotbollsspelare och kalsongmodell. 
Taylor Swift som jag tidigare inte alls kände till visade sig , trots sina endast 22 år, vara en synnerligen skarpsinnig person. Imponerande och inspirerande.
Elisabeth McGovern är efter programmet precis lika okänd hos mig som hon var före programmet.
Erik Solheim framstod, som många norska politiker plägar göra, som en både äkta och ärlig person. Han blev förvisso besviken när han i fjol fick sparken som minister men grottade på intet sätt ner sig i denna besvikelse. Han var befriande ärlig när han sade att det avgörande skälet till att han utsetts till chef för OECD:s utvecklingsavdelning var hans väl uppbyggda personliga nätverk. Ett nätverk som han skaffat sig under sina många internationella uppdrag. Det är befriande med okomplicerade och icke självcentrerade politiker.

3 kommentarer:

  1. Helt enig med dig. Jag såg också programmet, alltid lika spännande med en "konstig" blandning människor. När Taylor Swift kom i rutan och började prata var det något som hände, tyckte jag. Tänk om jag hade varit så vältalig och skarp när jag var så ung! Solheim gjorde som vanligt ett sympatiskt intryck. En trevlig kväll, tycker jag. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med dej, speciellt dina reflektioner om F Ljungberg.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte sett programmet, men att ditt omdöme om herr Ljungberg stämmer. tvivlar jag inte alls på.

    SvaraRadera