Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 november 2012

Söndag på Getingstorp

Söndagmiddag. Marinerad torskrygg, panerad med ströbröd och mandelmjöl. Mandelpotatispuré och brynt smör med schalottenlök.

Sigge sitter i fönstret bredvid min datorplats och kollar livet i fåglarnas matplats en våning ner.

Det här är vad Sigge ser.  Hackspetten, ekorren och nötväckan samsas i den nykomponerade matplatsen. Den runda saken som hänger i ställningen är en nyhet av D. En cocosfettskaka med solrosfrön.





Några adventsarrangemang är redan på plats.

5 kommentarer:

  1. Gourmet som vanligt...:-) Är det du eller frugan som fixar godsakerna? Eller kanske lagar ni mat tillsammans, det är så roligt, tycker jag! Njuter gärna ett glas vin under tiden. Sigge då? Föräras han lite gott också? Ha en riktig fin start på veckan./P.

    SvaraRadera
  2. Livsnjutaren: Det är D som står för godsakerna. Som "enarmad" så bistår jag mest med glada tillrop. Sigge är ingen gourmet, han äter bara sitt helfoder. Lockas inte ens av en räka. Nelson däremot vill gärna ha en godbit om det bjuds.
    Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  3. Lugn och skön söndag med god mat - härligt!

    SvaraRadera
  4. Marina: Precis som det ska vara.

    SvaraRadera
  5. Mysigt! Känns avslappnande och titta på Sigge.

    SvaraRadera