Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 december 2012

Ordningen återställd


 
Den här vackra adventsstaken har D gjutit i betong.
En vecka utan min egen dator blev det. Det visade sig  denna gång att det var tangentbordet som kraschat när D igår hämtade tillbaka min dator från vår tidigare granne TKS Data. Vi bodde nämligen i en sekelskiftesvåning ovanpå TKS Data på den tiden vi var stadsbor.  Det är snart 5 år sedan nu och det känns som jag alltid bott här på Getingstorp. Det innebär väl att jag trivs här på landet i denna ljuvliga miljö.
Till skillnad från fjolåret så ser det nu ut som att vi har en riktig vinter att vänta.  Som väl är så har vi en granne med för snöröjning välutrustad traktor som hjälper oss med plogning så att vi inte blir insnöade. För att klara snöskottning på tomten så införskaffade vi i fjol en ny snöslunga. Den använde vi då inte på hela vintern  men igår blev det premiär för D som är helnöjd med denna nya hjälpreda. Den förra vi hade är snarast att betrakta som en leksak jämfört med denna. Denna nya är D så nöjd med så  jag tror att hon redan längtar efter mera snö så att hon måste ut och köra igen. Det är väl så att med bra utrustning så kan även måstesysslor bli angenäma att utföra.

D premiärkör nya snöslungan.
Även i växthuset har D skapat adventsstämning.


Så mycket smidigare än snöskyffel. Och så mycket skonsammare för D.

Julstjärnor, en självklarhet i dessa tider.

Nelson och matte har hämtat morgontidningen.

5 kommentarer:

 1. Godmorgon, Steve! Visste inte ens att TANGENTBORD kunde krascha!;-) Får hoppas att allt löst sig nu då. Så otroligt fint ni har det, längtar tillbaka till soldattorpet i Uppland när jag ser bilderna...En snöslunga är alla tiders, det! Bra investering! Adventsljusstaken är väldigt fin, jag har länge tänkt att göra en sådan jag också, googlat lite om det, men så har dagarna blivit till veckor och månader och nu är det redan andra advent i morgon.. Får väl bli till nästa jul! Ha en fin dag i vinterkylan! Bästa hälsningar från -13 i Bergen

  SvaraRadera
 2. Livsnjutaren: Datorer och alla dess tillbehör antar allt mera formen av förbrukningsvaror.
  Soldattorp i Uppland, jag bodde 1972-97 år i Uppsala men längtar inte tillbaka. Jag har funnit min slutgiltiga plats i livet här på Getingstorp. Förnuftigt att du sparar nåt att göra till nästa jul. Bara -5 här idag och D är ute med snöslungan och finputsar.

  SvaraRadera
 3. Mysig julatmosfär! Så mycket lättare blir det med rediga maskiner! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Moi: Ja, bra grejer underlättar tillvaron.

  SvaraRadera
 5. Hej! Fin betong ljusstake ni har!Enkel och praktiskt med alla tillbehör man vill ha nu i Adventtider.
  Ha en bra söndag,Karla.

  SvaraRadera