Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 6 mars 2012

Rätt eller fel? Vem avgör det?Läser en artikel i Sv D om att det i Singapore  planeras ett beslut som ska ge landets hembiträden ledigt  en dag i veckan. Alltså, jobba bara sex i stället för sju dagar i veckan.
I samma tidning läser jag om vad som lockar väljarna hos  Rick Santorum som strider  för att bli republikanernas presidentkandidat.
Vad vill jag då ha sagt med detta? Inte mera än att det ser olika ut på olika platser i världen. Sedan skulle jag nu kunna ondgöra mig över detta men i stället inser jag ännu en gång att Sverige  inte är världens medelpunkt där allt är rätt och riktigt medan det på andra håll i världen försiggår en massa tokigheter. Visst kan vi ha olika åsikter men att kalla detta rätt eller fel är oftast att gå ett steg för långt.
Risken finns förstås att jag i något kommande blogginlägg kommer att glömma bort den insikt jag nu ger uttryck för. Det får väl då förklaras med att ingen människa är ofelbar. Alla gör vi våra misstag. Förhoppningsvis lär vi oss av dessa.

7 kommentarer:

 1. Ja,,, jag tror, om jag går till de "hembiträden" jag känner så söker många extra jobb på sin lediga dag.. För har man dragit utomlands för att jobba, vill många jobba mycket! Jag vet att jag fortfarande tänker svensktt och tycker att 6 dagars arbetsvecka är en lång arbetsvecka, men det är långt ifråna alla som tycker det! I många länder har hembiträdet endast en ledig dag per månad, det är lagstadgat i det landet jag tänker på :)

  SvaraRadera
 2. De maider som arbetar hos de svenska familjer jag har träffat på här, har alltid söndagar ledigt, fast som Katarina säger, många av dom vill arbeta extra på sin lediga dag.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Helt orelaterat till din post:
  Läste hos "Eva i Aten" att du försökt bli av med verifieringskoderna. Jag trasslade länge, men lyckades:
  http://provtyckningar.blogspot.com/2012/02/verifieringsord-i-kommentarerna.html
  Hoppas det hjälper!
  Mvh, En annan Eva :-)

  SvaraRadera
 4. Eva Trillian: Tack snälla du för din omtanke, men hur växlar jag över till det gamla gränssnittet?

  SvaraRadera
 5. Eva Trillian : Efter lite trasslande så lyckades jag ta bort verifieringskoderna. Tror jag. Jag vet inte hur jag gjorde men det står jag ut med.

  SvaraRadera
 6. Övre högra hörnet i fönstret: "Utforma" och sen kugghjulet (ser det ut som) :-)
  Har man fixat det behöver man inte fundera på hur alla gånger! :-)

  SvaraRadera
 7. Eva Trillian: Tack för din hjälp.

  SvaraRadera