Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 7 januari 2013

Filmkväll igen

 Med barnbarnen Erik och Alice på besök så läggs förstås dagordningen om. Gårdagen avslutade vi med en film av lite annorlunda slag än vad jag vanligtvis ser. Det här var visst den första originalfilmen med smurfarna och producerades redan 1976 och blev alltså starten på den succé som smurfarna sedermera blivit.
Smurfarna och den Förtrollade Flöjten
Gårdagskvällens film.

8 kommentarer:

 1. Alltid kul att se "originalen" och jämföra med det nya.

  SvaraRadera
 2. Trevligt! Barnfilmer är kul.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Åååh orginalet!! Precis som det ska vara - jag och min lillebror 10 och 7 år och vi samlade alla Smurfar från flingpaketen och byggde en hel by av kartong med svamphus och brunn och skog! Och de hade stavat fel på trollkarlen Gargamel på flingpaktet ett tag - han fick heta Gnagelram! :-D
  Fina minnen!

  SvaraRadera
 4. Anki: Tack för ett stycke seriefigurhistoria. Gnagelram, den var fin.

  SvaraRadera
 5. Varse!! ;-)
  Jag var visst en fena på att stava jag med ser jag nu!
  :-) orginal och flingpakten... Jodå!

  SvaraRadera
 6. Jag har smurfar som bor i kylskåpet... De förgyller tillvaron med sin enkla närvaro och skänker många skratt till vänner som råkar öppna mitt kylskåp.

  SvaraRadera
 7. D O B: Brrrr, men dom klara det säkert med din värme och omtanke. Trivs man ihop så kan man ju utstå lite påfrestningar.

  SvaraRadera