Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 4 mars 2013

Mera film


 Torskrygg med potatis,  ljuvlig fisksås och "ovanlig räksallad".

Efter att ha avnjutit en superb fiskmåltid blev det igår helgens tredje film, "Källan". Den utspelar sig i en liten begsby i Nordafrika.  Det är kvinnornas uppgift att hämta vatten från en källa som ligger en bit utanför byn. Vägen till källan är långt ifrån ofarlig och när en gravid kvinna faller och  mister sitt barn så säger en kvinna, Leila, ifrån. Männen kommer inte att få någon kärlek förrän de börjar hämta vatten själva eller ser till att en vattenledning dras till byn. Leila klarar av att driva denna fredliga revolution tack vare stöd från den kraftfulla mor Gevär, sin man som är byns lärare, och sin svärfar. Motsägelsefullt i sig med manligt stöd eftersom allt enligt traditionen sker på männens villkor i denna by. Männen som tillbringar det mesta av sin tid  på byns cafe medan kvinnorna sliter. "Källan" är en fascinerande film fylld av både tragik och humor.Sexvägran är temat.
6 kommentarer:

 1. Ytterligare en film jag aldrig hört talas om, men som låter spännande!

  SvaraRadera
 2. Marina: Tänk att jag som aldrig går på bio kan bidra med filmtips.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Älskar kombinationen komedi och tragik.

  SvaraRadera
 4. Tina: Välkommen. Hoppas att jag inte lurat dig nu.

  SvaraRadera
 5. Jag ska också hålla koll på titeln....det verkar vara en riktigt bra film...Förästen...har du sett "The Stoning of Soraya M " ? Den filmen ...ja , verklighetsbaserat,förstås, den får du inte missa!
  Ha en bra dag,Karla.

  SvaraRadera
 6. Karla: Jag lägger in "The Stoning of Soraya M " i "filmerattse-mappen". Ha de gott!

  SvaraRadera