Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 11 maj 2013

Månadsutflykt

Igår avnjöts en underbar kvällsmåltid i växthuset. Det blev smörrebröd med vederbörliga tillbehör. Det är en ljuvlig tid vi går till mötes. Gårdagen innehöll för övrigt min s k månadsutflykt vilket innebär besök hos  min trevliga frisör och inköp av ägg på Berga gård och inköp på Systembolaget i Fjugesta. Det är en av de absolut trevligaste butikerna att besöka. Fantastiskt trevlig personal och förstklassig service. Sånt göre mig glad.

Vi besökte dessutom en handelsträdgård i kommunen. Den har nyligen bytt ägare och var tyvärr en stor besvikelse. Dåligt skyltat, dålig ordning och oskäligt höga priser. Lockar inte alls till återbesök. En plump i protokollet som dock inte tilläts förmörka en för övrigt underbar dag. 

Idag får vi övernattande gäster då barnbarnen Erik och Alice kommer på besök. Det innebär full rulle och att jag i morgon bitti får assistans vid iordningställandet av helgfrukosten.Årets första smörrebröd i växthuset.

D har gjutit ett fiffigt sidobord till sin vilstol.

Den nedgående kvällssolen smeker allt i sin väg.

6 kommentarer:

 1. Smørrebrød i växthuset! Wow! Låter som en dröm jag gärna förlorar mig i. Nam nam! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det smakade som alltid utsökt.

   Radera
 2. Enkelhet i sin bästa form!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelhet är ett underskattat tillstånd.

   Radera
 3. Växthussäsongen här på allvar, alltså - härligt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt är bara förnamnet. Nu väntar en tid av växthus- och trädgårdsfrossa på bloggen.

   Radera