Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 24 juni 2013

Bloggproblem


Vad beror det på att mina inlägg ofta blir som gårdagens inlägg "Midsommarafton"?
Flera foton får ibland gemensam ram fastän jag lägger in varje foto separat och stundom så blir hela bakgrunden till min text vit. Texten till varje foto antar ibland en mindre storlek än den jag valt. Detta gör sammantaget att inlägget ser väldigt rörigt ut.
Har du stött på dessa problem? Vad gör jag för fel?  Trots att jag gör likadant varje gång så blir resultatet inte likadant.
 Hur undviker jag att dessa problem uppstår?
Tacksam för tips och hjälp.

4 kommentarer:

 1. Jag är ledsen, men här finns inte mycket till hjälp att få...jag är inte alltid så himla god vän med tekniken själv, men jag hoppas det finns någon annan där ute som kan göra en insats!

  SvaraRadera
 2. Tack ändå. Även om jag inte önskar någon problem så får jag ändå hoppas att någon stött på detta och hittat lösningen.

  SvaraRadera
 3. Hej Steve! När du skriver dina inlägg finns det 2 alternativ, dels "skriv", dels "HTML". Ibland (ofta egentligen) när det inte blir som jag tänkt mig, det kan vara avstånd mellan foton eller plötsligt förekommande annorlunda bakgrundsfärg (som jag inte heller förstår varför det uppstår)så använder jag HTML för att rätta till det. Om du öppnar den, alltså inläggets HTML (ej hela bloggens)så ser det väldigt krångligt och oförståeligt ut, men om du kollar noga kommer du att se vissa fel där, t.ex att det står "white background", och då stryker du det. Om detta inte fungerar, och du inte får bättre hjälp av någon annan, kan du mejla mig på grekisksallad(a)hotmail.com så ska jag försöka hjälpa dig.

  En annan sak som du kanske borde fixa är bloggens bredd. Jag och många andra använder laptop och hela din blogg syns inte. Till höger där det står "Bloggar jag följer" syns bara "Bloggar j". För att fixa det går du först till bloggens mall. Där väljer du "Anpassa" och därefter "justera bredder".

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Eva! Jag ska ta tid på mig och i lugn och ro gå igenom dina goda råd så får jag förhoppningsvis ordning på oredan. Fixar jag det inte återkommer jag via e-post.

   Radera