Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 6 juli 2013

En vanlig fredag

Vår gamla pool när den såg som mest tilltalande ut.
Den har mest krävt arbete, arbete, arbete.


Igår var det dags för ett av de månatliga besöken i vår tätort Fjugesta vilket denna gång  bl. a. innebar besök på vårdcentralen för årlig provtagning, tankning av bil och dunkar till åkgräsklipparen.  Ytterligare sex butiksbesök hanns med. Jag fascineras varje gång av hur effektivt ett besök i Fjugesta är. Och hur trevligt det är.  Alltid ett trevligt bemötande hos de affärsidkare vi frekventerar. Inga köer ens en fredag i semestertid. Ett av de trevliga besöken gjorde vi hos J&F Fritid för att avsluta poolaffären.  Vår tidigare pool, en Folkpool, är nu riven och kommande vecka ska snickaren vi anlitat komma för att påbörja det nya poolbygget. Vi ser fram emot att få en pool som  har en rimligare fördelning mellan bad/avkoppling och städ/underhållsarbete. Det vill säga  en övervikt för det först nämnda.

Då det var en vädermässigt skön dag så avslutades fredagen som sig bör. Med middag i växthuset. D hade fixat en utsökt god pastasallad med en för mig ny touch. Ett bra avslut på en alldeles vanlig fredag. Idag ser det ut att bli en alldeles strålande lördag.

Pastasallad med egenodlad spenat,
gorgonzola,rostade valnötter och
balsamicovinägermarinerade
äppeltärningar.

5 kommentarer:

 1. "Inga köer ens en fredag i semestertid." Det låter som en dröm :o)

  Här på Åland har vi full rulle överallt alla dagar den här månaden. Sommaren är ju den tid då många förtjänar det som dom ska leva på under vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I "mitt tidigare liv" bidrog jag själv ofta till köerna på Åland. En ö som jag först efter många besök upptäckte att den består av så mycket mera än härliga Mariehamn. En riktig pärla om man ser sig omkring.

   Radera
 2. Här var det njutningar som vanligt. Härlig mat! Åh...ni har pool? Vilka lyckans ostar. på min näthinna får jag upp en bild av två livsnjutare i ett avkopplande bad med varsitt glas skumpa... Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Det blir bara en livsnjutare i poolen eftersom jag numera inte klarar av såna övningar. Men, det går oxå bra att sitta uppe på däcket med nåt gott i glaset. En fin helg till dig också!

  SvaraRadera
 4. Riktig livsnjutare. Och sen när poolen kommer, det blir ett litet paradis.

  SvaraRadera