Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 9 juli 2013

Tålamodsprövande

 Det är en ynnest att när helst du vill kunna 
ut i trädgården och plocka in av
de vackra sommarblommorna.

Tålamod, noggrannhet och uthållighet krävs i stora portioner. Det verkar D ha i massor då hon outtröttligt fortsatt arbetet med uppfräschning av entretrappan som jag skrivit om både i söndags och måndags.  Mot slutet av veckan räknar jag med att kunna beträda en  trappa som kommer att kännas som ny då jag ska hämta morgontidningen. Allt förutsatt att det perfekta torkvädret fortsätter. Såväl befintligt som nytt virke ska målas i omgångar och torka ordentligt innan allt kan sättas på plats. När alla räcken och överliggare är vitmålade och på plats ska sedan trappan slipas och behandlas.
Nu blir det inga flera trappfoton förrän allt är klart.

8 kommentarer:

 1. Hej! Tack för dina rader, så roligt att höra nåt positivt om Rumänien! Annars är folk blyga här i Sverige att ta fram sina tankar...men vilken duktig kvinna D är!!! Jag kör med mina sysslor här inne i huset ( fast jag får hjälp förstås för mannen är ju svensk (!) och hans sysslor där ute ...så vår trappa får nog vänta ett bra tag nu när vi har semester. Jag ser en väldig fin vit o blå kudde inne i växthuset, visst är den köpt någonstans? Ha ni en underbar dag idag , alla fyra, vi reser till Skåne några dagar, så hoppas på kustvädret som vissa säger att det är bättre! / Karla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kudden du ser är inte vit o blå utan vit o svart. Den är inköpt på Em möbler. Hoppas att ni får härliga dagar i Skåne.

   Radera
 2. Vilken fantastisk viv du har.-)Såg just på bilderna i ditt förra inlägg och hon ser ut som en liten ängel som kommer med matsäckskorg in i växthuset. Härligt. Och visst är det en ynnest att bara få gå ut i trädgården och plocka blommor och blader. Det är bland det bästa jag vet. Blandar gärna perenner och sommarblommor, bladverk och ogräs. Så länge det är vackert tillsammans är jag strålande förnöjd:-) Ha en fin tisdag och hälsa Ängeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. D både är Mitt Allt och klarar allt. Din hälsning är framförd.

   Radera
 3. Oj, vad många projekt ni har därhemma! Spännande att föflja dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är alltid nåt på gång.

   Radera
 4. Mycket på gång där hos er! Vacker sommarbukett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det brukar alltid dyka upp nåt litet, eller stort, projekt. Det mesta av arten som måste göras förr eller senare. Oftast bättre då att satsa på förr. Sommarbuketternas tid är kort så det gäller att ta vara på tillfällena.   Radera