Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 23 oktober 2013

Mera höstmys

Nu består dagar och kvällar av mycket höstmys. Att tända upp i vedspisen så att det sprakar så där härligt som bara en riktig vedspis kan eller tända en brasa i kakelugnen i Sinnesrorummet förhöjer både stämning och temperatur. Det bästa spraket fås  av björkved, som vi har en del av efter att vi nödgades fälla en av våra björkar för två år sedan.
 
 
 
Sigge är en av familjens mysproppar. Han slappar gärna
på vedspisen bredvid sin matplats.

 


Nelson är en annan myspropp som tillbringar sin
mesta tid i sin nya korg. I sov- och snarkläge .
 

8 kommentarer:

 1. Åh lyckliga djur vad gott de har det hos er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och när vi ser det så mår vi extra bra.

   Radera
 2. Mysigt, och hundarna ser ut att stortrivas! Vi kan inte elda i vår kamin, men vi får kanske ta och göra något åt det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundarna? Katten Sigge protesterar.
   Att elda i en kamin när vinden viner, förtöjningarna knarrar och ni sitter och tittar på de gungande 250- tonsmonstren borde vara en härlig känsla, så det är klart att ni ska göra nåt åt det.

   Radera
 3. Hej! Det var verkligen mysigt där uppe på spisen! Jag visade bilderna för 2 mina arbetskamrater nu när vi jobbar sista natten ...och en av dem tyckte att vi människor blir alltid avundsjuka på djuren när vi ser hur skönt de har när de sover...hmmm, undrar varför , kanske för att ingen tittar på oss själva och kan bedömma det...:-)
  Ha en fortsatt mysig kväll, Karla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi människor har mycket att lära av djuren. T ex att njuta och att lösa konflikter sinsemellan. Avundsjuk blir jag dock inte. Jag mår bra när jag ser att Sigge och Nelson har det skönt och mår bra.
   Som du så riktigt noterar. Vi människor kan ju inte se oss själva när vi sover och ser lyckliga och nöjda ut. Har man tur finns någon bredvid som kan tala om det för dig. Jag brukar ofta få veta att jag ser nöjd och lycklig ut när jag sover.

   Radera
 4. Björkvedssprak i kamin...mysig höstkänsla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni nåt sånt i Singapore?

   Radera