Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 25 oktober 2013

Jämställdhet

 
 
Sverige hamnar på fjärde plats i World Economic Forums (WEF) jämställdhetsrapport. För femte året i rad toppar Island och rankas därmed som landet med världens minsta skillnad mellan könen när det gäller jämställdhet. De föga meriterande bottenplatserna innehas av Syrien, Tchad, Pakistan och allra sist Jemen.
 
 
 Ibland har jag inget intressant att skriva om som härrör från min vardag, eller så har jag det men vill vänta en tid för att få ytterligare knorr på inlägget. Idag är en sån dag. Då väljer jag ett inlägg, ofta baserat på en tidningsartikel, som avhandlar något viktigt men där jag inte har mera att tillföra än vad den aktuella artikeln säger.
Jo, jag vet att det finns ytterligare alternativ. Som t ex att strunta i att skriva nåt.

4 kommentarer:

 1. De första fyra länderna var kanske ingen stor överaskning, men Filippinerna på femta plats fick mig att höja ögonbrynen lite.

  SvaraRadera
 2. Jag reagerade oxå på Filippinerna, dit vi för övrigt ska i vinter. Att Island toppar förvånar inte. Där har jag bott, och det är ett jämställt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa till Filippinerna och ha det gott på er resa.
   Island, nära men ändå så "fjärran". Jag hoppas att Island slår Kroatien och tar sig till fotbolls-VM.

   Radera