Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 9 november 2013

Höstmåltid

Måltiderna förändras betydligt beroende på årstiderna. Nu när hösten kommit så är en rykande varm fisksoppa som klippt och skuren. Igår bjöd D mig på en sådan.  Ett nybakt bröd och ett gott vitt vin därtill och jag kunde njuta av en ljuvlig fredagmiddag. Kvällen avslutade med en fruktsallad till filmen "Kärleken checkar in". En småputtrig och inte alltför krävande modern askungesaga. Helt ok en vanlig fredagkväll.

"Rätt" porslin och bestick är också viktigt.
Blommorna inplockade från trädgården

5 kommentarer:

 1. Visst är det gott med soppa eller gryta på hösten! Vi brukar oxå göra fisksoppa, gärna med saffran. Igår blev det köttfärssoppa/gryta med gott bröd och ost till :)

  SvaraRadera
 2. Ser lika gott och trevligt ut som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Så otroligt mysigt ni har de. Och även på hösten.

  SvaraRadera
 4. Ni har det alltid så trevligt vid matbordet, jag har förstått att det inte bara är maten som är viktig hos er, utan även dukning, porslin, blommor, stämning, ljus.... Det gillar en livnjutare som jag. Härligt! Och gott ser det ut också!

  SvaraRadera
 5. En måltid förtjänar omsorg och ska inte "slarvas bort".

  SvaraRadera