Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 4 december 2013

Litterära bottennapp

Det finns böcker som  aldrig bör lämna bokhyllan.


Ett för mig tidigare okänt litteraturpris, Bad sex in fiction Award, har i år tilldelats amerikanen Manil Suri för ett stycke ur romanen " The city of Devi".  Priset hyllar ”det mest pinsamma stycket sexuell beskrivning i en roman”, undantaget pornografisk eller uttalat erotisk litteratur. 

Något riktigt uselt måste man alltså skriva för att få priset och ett rejält bottennapp härrör  från 2010 då Rowan Sommerville vann priset för en enda mening ur romanen ”The shape of her”: Likt en lepidopterist (fjärilssamlare) som bestiger en hårdhudad insekt med en alldeles för trubbig nål skruvade han sig in i henne.

Nej, jag har inte läst något av vare sig Manil Suri eller Rowan Sommerville och känner mig inte heller lockad därtill.

2 kommentarer:

  1. Öhhh...jaha... Det är inte ofta jag blir svarslös, men nu var det nästan så det hände. Jag har aldrig hört talas om priset i fråga, men det känns väl inte som om jag har missat något, och jag tror inte jag tänker anstränga mig för att leta reda på något skrivet av någon av de personerna.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår dig, jag känner inte heller att de har någon positiv inverkan på min alltjämt frånvarande läslust.

    SvaraRadera