Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 6 januari 2014

Något för "attgöralistan"

Fantastiska naturupplevelser bjuder Hurtigruten på.
 
 
Ja, tyvärr inte min "attgöralista" längre, men kan rekommenderas till den som älskar vackra upplevelser.
 
I morse så slog jag på TV:n redan kl. 05.30. Jag är ofta tidigt uppe så sånt händer då och då. Av en slump halkade jag in på SVT 1 och programmet "Hurtigruten - minut för minut". Jag blev sittande och tittande  i 2 timmar på resan från Bergen till Kirkenes. En alldeles underbar upplevelse blev det. Kunde inte önska mig en bättre start på dagen.
 
Mitt liv förändrades  den 26 juni 2001 när jag fick en stroke och det har sedermera bl. a. lett till att jag idag inte längre kan resa. Om jag hade kunnat hade jag definitivt bokat Hurtigruten för D och mig. Att se det på TV är dock en  ok ersättning tycker jag. Det gäller ju att gilla läget.

Jag skulle också besökt Machu Picchu och Fallingwater som jag skrev om i förrgår. Och sedan............
Nej då, jag sitter inte här förgrämd över allt jag inte hunnit med att göra. Jag är oerhört glad för allt jag hunnit med. Men visst är det tänkvärt. Att göra det jag vill göra redan nu och inte senare när det kanske är för sent.


4 kommentarer:

 1. Älskar också naturupplevelser, och den du beskriver här verkar vara helt underbar. Man kan också resa i tankarna och det också är en härlig upplevelse. Har en bekant som nästan inte kan röra på något, bara lite på fingrarna. Tro det eller ej så reser han både inom Europa och också nästan varje år till Bali.

  SvaraRadera
 2. Bali, där har jag aldrig varit. Kanske nåt att tänka på.

  SvaraRadera
 3. Visst är det så, man ska inte skjuta upp saker och ting till "sen", man vet ju aldrig hur "sen" kommer att bli. Sedan är det inte alltid så lätt att leva efter devisen att alltid leva här och nu, men jag gör mitt bästa. Det där med Hurtigrutten är faktiskt en av få "sen-upplevelser", det och norra Sverige, det får bli när vi kommer tillbaka till nordliga breddgrader på heltid.

  SvaraRadera
 4. "Härochnulivet" får förstås bli efter bästa förmåga. Man ska inte skapa tvingande regler för hur livet ska levas. Det räcker med en grundfilosofi som man följer så gott man kan och har möjlighet till.
  Norra Sverige har jag sett det mesta av och Norrlands storhet kan inte nog betonas. Synd bara att betingelserna inte är bättre för att kunna bo och leva där.

  SvaraRadera