Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 februari 2014

Måltiden - så mycket mera än mat

Bara måltidsinlägg från den gångna helgen. Det kan väl bara betyda att måltiderna är viktiga i min tillvaro. Inte bara för att äta mig mätt förstås. Måltiderna är  så mycket annat. En stund för samvaro, en stund för samtal, en stund för njutning.     
En härligt välsmakande söndagmiddag.
Ugnsstekt potatis, quornschnitzel, brysselkålssallad
och kantarellsås gjord på egenplockade kantareller.
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Steve, det är alltid lika roligt att tassa in på din hemsida och njuta av alla underbara matbilder. Allt gott till dig och "D" från Anita i Omsjö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita. Ha de gott där uppe.

   Radera
 2. Än en gång! Härligt att få delta vid bordskanten!

  SvaraRadera
 3. Det är så rofyllt att titta in hos dig och jag tror att vi är många som har lite att lära när det gäller att njuta av måltiderna.

  SvaraRadera
 4. Tack för de orden. Det är härligt att kunna längta till måltiderna. Särskilt helgmåltiderna som vi alltid försöker göra nåt extra av. När jag skriver detta så börjar jag känna längtan till sommarens växthusmåltider. Vi har verkligen utvecklat måltiderna till höjdpunkter. Något jag "inte hade tid med" i "mitt tidigare liv". Fast eg. så hade jag förstås tid, men det var ju så mycket annat som skulle hinnas med. Hå hå ja ja. Det är skönt att bli klokare med åren.
  SvaraRadera

  SvaraRadera