Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 11 april 2014

Grundläggande

Tegelmuren som  påbörjats börjar ta form. Grunden är lagd och nu ska beslutas hur teglet ska ligga i de olika varven. Det är viktigt att allt blir rätt från grunden.
Muren kommer att vila på stadig grund.
 
D och Nelson informerar sig om läget.
 
Hur tegelstenarna ska muras upp är inte ännu avgjort.

6 kommentarer:

 1. Ska bli kul att se när muren är färdig!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker även jag. Alltid spännande med helt nya lösningar.

   Radera
 2. Det blir säkert jättabra men den övervakningen ;) Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hela tiden pågående dialog borgar för ett slutresultat till full belåtenhet. En bra helg till dig också!

   Radera
 3. Mycket intressant ...hur högt har ni tänkt att ha muren? Den kanske värmer gott nån rabatt ...jag skulle också vilja mura några "kragar" med hjälp av stora block leka ( om det så dem heter) och sedan kanske utnytia värmen från själva "stenen". Senare projekt detta...än så länge har jag bara borjat fixa marken runt pallkragarna vid växthuset, de säger att det krävs 3 år för att bli av med ogräset under täckning för att ha grus eller små sten sen,runt om.Ha en fin helg , solen kommer ju tillbaka,Karla.

  SvaraRadera
 4. Inte så hög, kanske 5 varv tegel. Lecablock är smidiga att använda. Vi använde sådana till grundram när vi byggde växthuset.
  Ett bra sätt att slippa ogräs är att använda markduk. Vi lade markduk under när vi anlade grusgården och är mycket begränsat besvärade av ogräs.

  SvaraRadera