Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 juni 2014

Skrapa, slipa, tvätta och grunda följt av poolpremiär

Som du ser är växthuset i behov av lite T L C.


Som om allt som står i rubriken inte vore nog så ska D dessutom kitta om ett antal fönster och måla hela växthuset. Det har några år på nacken nu så det är dags för lite kärleksfull omsorg.

Som vanligt är det D som står för grovjobbet i den här familjen. Hon börjar med entrésidan som tagit mest stryk av väder och vind. Dörrarna som tas både ut- och invändigt nu är dessutom gamla och vi vet inte hur de ursprungligen ytbehandlats, därav har de flagnat mera än om vi haft kompatibla ytskikt.  Grundarbetet är som bekant helt avgörande om det ska bli ett bra och över tid hållbart resultat.

Det kommer att ta sin rundliga tid innan allt är klart, men innan sommaren är över så  är nog skillnaden jämfört med idag högst påtaglig. Kanske vi nöjer oss med utsidan i år, förutom dörrarna, så får insidan anstå till nästa år. Det får ta den tid det tar.

D måste oxå få tid till annat än arbete. Tex ska poolen användas flitigt i år.  Vad passade bättre än att idag ta premiärdoppet. Ljuvligt skönt efter en förmiddag med växthusomsorg.


Äntligen! får D ett uppfriskande bad i poolen.

Jag hoppas att D får tillbringa många
heta sommardagar i poolen.

En dag som denna önskar oxå jag att
jag  kunde bada i poolen.

8 kommentarer:

 1. Växthuset är säkert ännu vackrare nu efter D framfart. Skönt att kunna hoppa i poolen efter en dags arbete hemma på gården. Poolen ser verkligen inbjudande ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen är den på plats, och superfräsch med kristallklart vatten och alla värden på rätt nivå. Växthuset vet jag att det blir perfekt, eftersom D gör jobbet. Vill man vara säker ska man göra jobbet själv, men vi kan ju inte allt så ibland behöver hantverkare anlitas och det är ofta en osäkerhetsfaktor. Nu är vi dock väldigt nöjda med hur vi fått till allt.

   Radera
 2. D kommer att fixa växthuset det är jag helt säker på utifrån dina beskrivningar av henne. Dessutom kan hon hoppa i poolen och svalka av sig med jämna mellanrum! Lyckis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så blir det så klart!
   Lyckis? Ja, om nån är det så är det väl jag.

   Radera
 3. Åh, vad fin poolen blev! Och den ligger så fint också! Och inte bara vi som slipar och putsar då... ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, visst ligger den fint. Det är väl bara jag som avstår bad av de som har möjlighet. Allt går inte att göra på ett annat sätt. That´s Life.

  SvaraRadera
 5. Ah, tänk om jag hade en pool....

  SvaraRadera
  Svar
  1. V i har haft pool sedan vi flyttade hit 2008, men det är först nu efter "sju sorger och åtta bedrövelser" som vi har en pool där mera tid kan läggas på bad än på underhåll.

   Radera