Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 23 september 2014

Höst, men ändå sommar

När hösten kommer så kan sommaren ändå hållas vid liv genom måltiderna som hos oss alltid innehåller något från den egna trädgården.
 
 
Från växthus till ugn.
 
Soppor hör hösten till.
 
ugnstorkade tomater från egen tomatskörd.
 
Gott att plocka fram i vintermörkret.
 
Trädgårdsgodis.
Purjolök i massor.
chili på tork.
 
Ännu en höstsoppa av
trädgårdsgodis.


 

10 kommentarer:

 1. Jo du, hösten är kommen. Fem grader ute i morse. Brrrrrrr. Är uppväxt med trädgård och det finns inget godare än att skörda alla grönsaker och använda dom i just soppor under den kalla årstiden.

  SvaraRadera
 2. Det är extra härligt att jag vet vad jag äter. Inga tillsatser här inte. Lite förvirrande väderläge, just nu klarblå himmel och strålande sol.

  SvaraRadera
 3. Du milde så underbart att hålla kvar sommaren på det sättet. Läckert både till färg, smak och nyttigheter. Det finns sämre saker att stoppa i sig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt sämre, men knappast bättre.

   Radera
 4. Oj så många fina egenodlade läckerheter. Vilken rikedom.

  SvaraRadera
 5. Tusen tack! Det är rätt fall du har hittat. Även drivna guider kan ha fel eller fått fel information. Då fick min gubbe rätt! Han köpte inte den informationen. Det är bra att vara källkritisk! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Du ser, gubbarna är att lita på.

   Radera
 6. Så underbart med egen odling!

  SvaraRadera