Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 27 september 2014

Om sex månader så....

Ja, om så där ett halvår så är vi framme vid den ljuvliga tid på året då både trädgården och jag "vaknar till liv" igen. Nu går vi båda så sakteliga "i ide".
Idag är det blåsigt, men strålande sol och just nu 13°C. Med andra ord en perfekt höstdag för att lägga trädgården till vila. D har förstås redan gjort det mesta, men bl. a. min alldeles egna trädgårdssyssla, gräsklippningen, återstår. Idag lite extra "högtidligt" eftersom det blir årets sista gräsklippning. För övrigt på  samma datum som  i fjol.

En vacker höstdag, som gjord för
trädgårdspyssel.

D har redan avslutat växthussäsongen och inte
mycket återstår av blomster och i drivbänkar.
D har vinterförberett poolen. I morgon
får hon hjälp att lägga på plåtarna
.
Snart är här nyklippt och fint.
Om några månader kör D med snöslunga
på grusgången.
4 kommentarer:

 1. Jag är helt övertygad om att de där sex månaderna kommer att rusa fram i raketfart, innan vi vet ordet av är det mars igen med fågelkvitter och takdropp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt med fågelkvitter och takdropp.

   Radera
 2. Är du säker på att den sista gräsklippningen är gjord för i år? Just nu växer det så det knakar här. Kommer kylan så slutar det väl så sakta att växa, men ännu så länge är det full fart på gräsmattorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev inte sista klippningen som du kommer att märka av nästa inlägg.

   Radera