Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 november 2014

På jobbet

Sedan många år tillbaka så har jag jobbat med hemmet som bas. Hur går det undrar många. Blir det inte tråkigt utan jobbarkompisar? För min del har det fungerat bra. Nöjd med att över huvud taget kunna jobba i min situation. Arbetskamrater  i  vanlig mening har jag inte, men jag har däremot två kompisar i samma rum som aldrig viker från min sida, Nelson och Sigge.
Min trevliga arbetsplats. Bakom min rygg
huserar mina två jobbarkompisar.
 
Sigge i  mattes Howard.
 
Nelson i sin korg.

12 kommentarer:

 1. Sämre arbetskamrater kan man ha!

  SvaraRadera
 2. Men det var härliga arbetskamrater!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte konstigt att jag trivs så bra på jobbet.

   Radera
 3. Så du jobbar hel-/halvtid hemifrån. Inte fels alls. Min arbetsgivare är inne på samma linje - att jobba hemifrån är faktiskt mera regel än undantag på mitt företag. Ja, förutom om det är möten såklart. Vi har anställda som jobbar hemifrån från Norrtälje, Uppsala, Sala och Rättvik och många till.
  Själv har jag börjat vänja mig vid tanken... Gör det dock ändå väldigt sällan. Saknar den sociala kontakten. Att prata med djur (som jag inte ens har) eller med väggarna är liksom inte min grej. Skittråkigt med andra ord.

  Men - å här kommer ett stort MEN, Har precis som du alltid haft mitt eget rum. Blir det odrägligt på mitt nya flexkontor så gör jag som du - antingen jobbar jag hemifrån hela tiden eller så går jag i pension. Lite maktfaktor här faktiskt;-)

  SvaraRadera
 4. It-utvecklingen har ju skapat helt nya möjligheter. Efter min stroke 2001 så började jag så sakteliga ta mig tillbaka 2002 och sedan 2005 har det varit heltid. För mig blev hemarbete den enda möjliga lösningen som dessutom passade och möjliggjordes av en förstående arbetsgivare. Nu har jag dock bara 5 månader kvar.
  Vi är ju olika vi människor och för mig går det bra att prata med djur och "väggarna". Med "rätt" inställning kan man klara av och vänja sig vid det mesta. Du sitter onekligen i "en bra sits" på ditt nya flexkontor.

  SvaraRadera
 5. Du har nog en av de vackraste arbetsplatserna i det här landet. Ljust, fräscht och några kompisar som inte tjatar på dig i ett kör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bättre än så här kan jag inte ha det.

   Radera
 6. Jag jobbar också mycket hemifrån och trivs med det, men å andra sidan är jag ju bland mycket folk dessemellan när jag jobbar som reseledare. Ha en trevlig advent!

  SvaraRadera
 7. Ja, du får ju återkommande en rejäl dos av social samvaro så då kan det nog vara skönt med lite stilla lugn däremellan. En trevlig 1:a advent till dig också!

  SvaraRadera
 8. Jag kikar in och önskar er en fin första advent!

  SvaraRadera
 9. Tack! Detsamma till dig/er.

  SvaraRadera