Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 december 2014

The more, the merrier.

Julgranen i glasverandan är det första som möter
våra gäster.


Nu börjar den där riktiga julstämningen ta form. Alla julklappar till barn och barnbarn är köpta och inslagna. D har gjort alla matinköp inför julen och nu är hon i full färd med att laga all mat som hör julen till. En hel del vegetariska alternativ eftersom vi är några som föredrar detta. Att julgranen redan är klädd ser du på bilden ovan.
Vi är en liten familj i grunden, D och jag, Nelson och Sigge. På Julafton blir vi dock flera. Häromdagen var budet 17 personer  till julbordet. Nu vet vi att det blir minst 19, kanske 24. Vi får se.  Alla är välkomna. Se rubriken.

Allt detta innebär förstås att D har fullspäckat program fram till Julafton, men hon trivs bäst när det är full rulle. Kanske för att hon har det så för det mesta. Men mest för att hon bara är sån. Mina insatser är som vanligt begränsade numera och består mestadels av glada tillrop. Och många julkramar förstås. Nån extra present ser jag också till att D får.

12 kommentarer:

 1. En av de finare granarna jag har sett! Man kan se att det är en gran och inte en massa bling-bling överallt!
  Det blir en riktig Bullerbyjul för er med så många runt bordet! Vilken julstämningen det kommer att bli för er! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar inte bling-bling. Bullerbyjul tycker jag låter perfekt.

   Radera
 2. Här kan man helt klart se skillnaden mellan er och oss. Kul tycker jag, för alla får göra precis vad dom vill vid högtider. Det är skoj att vara olika. Så ska det vara:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att vi är olika och också tillåter oss att vara det.

   Radera
 3. Här sitter jag just nu på tåget mot Karlstad och har precis konstaterat att vi inte har sådär väldans många dagar på oss att få till lite jul, så vi får väl se vad det blir...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hem! Ni får säkert till en jul som ni trivs med.

   Radera
 4. Här har vi oftast inget julbord i hemmet med några större antal gäster...däremot är det fullt hus på nyårsafton då frugan firar sin födelsedag då.
  Blir ju en hel del som ska fixas till det...så julafton är mer en promenad i parken luktande på blommorna som Ferdinand skulle gjort om han inte varit en fiktiv person (tjur) i Kalle Anka på julafton ;)

  Ha så gott nu.

  SvaraRadera
 5. Snacka om festanledning med födelsedag på nyårsafton. Då kan det nog vara rätt bra att ladda lugnt med en stilla promenad i parken på julafton. Ha de gott!

  SvaraRadera
 6. Fin gran och minst lika fin tomte som hälsar dina gäster välkomna - och även oss bloggkompisar. jaja, vi bloggisar kommer förstås inte personligen, men gluttar in via datorn... ;-)

  Ha en riktigt fin jul.. om jag inte hinner återkomma innan det är dags. Hos mig firas dock julafton först på annandagen i år... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julafton på annandagen går så klart lika bra. En fin jul till dig också.

   Radera
 7. Nu går det fort! Redan 4 advent och i dagarna vänder det och blir lite ljusare för varje dag! Skönt. Nu ser vi det berömda ljuset i tunneln! :)

  SvaraRadera