Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 maj 2014

Diverse underhåll

April har i år varit en särskilt intensiv månad då vi prickat av listan med diverse underhållsåtgärder på fastigheten. Somliga nödvändiga, andra mera önskvärda förändringar.   

Vi har lyckats väldigt bra med att knyta goda hantverkar- och servicekontakter sedan vi flyttade hit ut vilket är en väldig trygghet när något som kräver expertkunskap ska göras. För oss är detta särskilt viktigt eftersom jag inte klarar några fysiska insatser och D har fullt upp med allt övrigt som behöver göras och underhållas. Vi gjorde ett misstag med den snickare vi anlitade förra sommaren för att installera vår nya pool, men honom gjorde vi oss av med innan det hann gå för långt. Det är historia nu och nu blickar vi fram emot en lång, skön sommar.

Inte något år sedan vi 2008 flyttade hit har vi något år legat så väl framme i sommarförberedelserna  som i år. 1 maj och allt avbockat på "attgöralistan". Det känns riktigt bra.
Rörmokaren här för nyinstallationer i badrum.
 
Där kommer leverans av 4 kbm gårdsgrus
till den övre parkeringen.
 
Hallonhäcken är rensad och har fått nya stöd.
Det bäddar för kommande goda skördar. 
 
 
Så mycket bättre det blev med mera gårdsgrus.
 
Ny utomhusdusch för heta sommardagar.
Sigge smyger omkring och kollar vad som händer.
Härlig vårrabatt under "mitt" köksfönster.
 
 

 
 
 

 


 

 
 
6 kommentarer:

 1. Härligt att vara så väl förberedd så det bara är att luta sig tillbaka och njuta av sommaren när den kommer.

  SvaraRadera
 2. Det där med att luta sig tillbaka klarar jag säkert. Det blir nog svårare för D, men några stunders stillasittande njutning ska jag se till att llocka henne till.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det flyter på bättre med pool projektet. Jag har faktiskt funderat hur det gick. Vi själva börjar snart vårt repprojekt och jag önskade att jag hade tid för trädgård, men det får bli ett senare projekt. Men ni inspirerar mig. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 4. Poolprojektet är nästan i hamn nu. Lite finlir kvar som vi dessutom kan styra själva. Tryggast så.
  Så många järn som du har i elden så förstår jag att trädgård får anstå. Var sak har sin tid.
  Jätteroligt att höra att vi kan vara en inspirationskälla. En fin helg till dig oxå.

  SvaraRadera
 5. Goda, pålitliga och noggranna hantverkare är guld värda! Förr så var det en yrkesheder,men numer är det nog litet si och så med det. I alla fall om man ska gå på det man läser och hör om... Ska man dra slutsatser efter det så verkar det som om allt går ut på att det ska gå snabbt!

  SvaraRadera
 6. Bra hantverkare är oerhört sällsynta. De flesta hantverkare kommer när de tycker och förväntar sig att folk sitter hemma och väntar på dem.

  SvaraRadera