Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 19 mars 2015

Det här med etiketter

En annan typ av etikett. Det klassiska
mellanölet från min barndoms hemtrakter.
Sent omsider, efter 6 ½ års bloggande, inser jag att jag använt alldeles för många etiketter i min blogg. Dessutom ofta etiketter som är mera till för mig själv än för att underlätta för dig som läsare. Illa. Bra är ändå att jag kom på det själv innan någon av mina läsare påtalade debaclet.  
Jag har nu givit mig i kast med att redigera etikettlistan som visade sig bestå av hela 6000 etiketter. Jag har idag rensat bort 10% och ska rensa bort flera. Det torde ta nån dag eftersom det är ett rätt grannlaga arbete. Eftersom etiketterna är så många så har jag lagt etikettlistan längst ner på sidan vilket innebär att du som läsare måste scrolla ner  på sidan  innan du kommer till listan. Jag har minskat antalet inlägg på sidan till max 3 så behöver du inte scrolla så långt innan du kommer till etikettlistan.

Vid etikettredigeringen så roade jag mig med att  klicka på några etiketter och kunde med ens se hur jag själv svänger i vad jag tycker i olika frågor när jag läste de olika inläggen som var inlagda med något års mellanrum. Jag som tycker att jag vet vad jag vill och förestår en  klar och tydlig linje. Den villfarelsen togs jag nu snabbt ur. Denna nya insikt får mig att fundera ett varv till. Ska jag t ex ta bort alla namn som jag har som etiketter eller..... ? Namn på politiker, idrottsmän, författare, vetenskapsmän, journalister, debattörer, skådespelare etc.

Jag tror nämligen att jag f f a svänger i min uppfattning om just personer, mycket förstås beroende på att personerna jag skriver om själva svänger rätt friskt i  sitt tyckande. Å andra sidan, är det nåt fel i att ändra uppfattning? Nej, det är det förstås inte, bara jag vet varför jag ändrade mig. Jag vill inte bara vara en åsiktsvindflöjel.

Har jag målat in mig i ett hörn nu? Ett  sätt att inte komma på mig själv med att inte vara den jag tror att jag är  kan förstås vara att inte blogga alls, men det  har jag ingen lust med. Jag får i stället se det som så att mitt bloggande kan vara en bra väg till ökad självkännedom och självinsikt. Se där, då kom det ytterligare nåt bra ur mitt etikettredigerande.

6 kommentarer:

 1. Oj då! Du och jag är nog raka motsatser. Jag har två etiketter jämfört med dina 6000.
  Du måste vara väldigt strukturerad. Jag menar att först skapa dom och sedan rensa.
  Skulle jag aldrig klara av;-)
  Å visst ändrar man åsikt/tankegång m m under sitt liv, det vore väl konstigt annars tycker jag. Bara man inte behöver skämmas för det man skrivit en gång i tiden så...
  Som människa utvecklas man ju, förhoppningsvis. Å det gör ju bloggen också, förhoppningsvis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Etiketternas syfte och betydelse hade jag nog inte riktigt klart för mig när jag började blogga, men som du så riktigt påpekar så utvecklas man som människa vilket innebär att jag nu begriper bättre och att bloggen blivit bättre. Och nej, jag skäms inte över nåt jag skrivit.

   Radera
 2. Svar: Alltså jag en en bra bilförare, men det där med parkera RAKT är nte min grej. Så maken min påpekar många gånger att jag parkerat bilen snett och tagit upp grannens p-plats också. Så jag har försökt skärpa mig under alla år;-)
  Lamborghinin stod inte bara extremt snett och upptog en del av ytan till nästa parkeringsplats. Den stod t o m så långt fram att den gjorde "intrång" i fotgängarzonen.

  Är ingen trafikpolis, men kan ibland förvånas över hur rika Stureplanbrats med vrålåk beter sig. De äger världen liksom, å det gillar jag inte.
  Ooooops - jag har en Peugeot 206... Men eftersom du inte är intresserad av bilar säger det dig nog ingenting. Den är iaf raka motsatsen till Lambon i bredd, längd och färg;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äger man en Lamborghini är det nog lätt att förledas till att tro att man oxå äger världen. Dom har det inte lätt Stureplansbratsen.
   Jo då, jag vet vad en Peugeot 206 är även fast mitt bilintresse är svagt.Det ryms väl nästan två sådana i en parkeringsruta. Själv slutade jag köra bil för 3 ½ år sedan. Även jag körde franskt, Citroen C5, men när jag slutade så blev det en Jeep Patriot som var D:s val och som är bättre anpassad till lantlig miljö. Futtigheter som parkeringsrutor behöver vi sällan bekymra oss om.

   Radera
 3. Här är ytterligare en med en himla massa etiketter och jag har också funderat över vad jag ska göra med dem för i ärlighetens namn är det nog inte så många fler än jag som använder dem. men det får bli en framtida sysselsättning, någon dag då jag känner att jag absolut inte har något annat för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Etikettsanering är en typisk syssla för dagar då man absolut inte har nåt annat för sig.

   Radera