Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 24 mars 2015

På rätt väg igen

Mitt förrförra inlägg rubricerade jag "Bakslag"då snön plötsligt behagade komma på återbesök. I rättvisans namn publicerar jag nu några foton när vädret idag visar sig från sin bästa sida.  Idag har D fått hjälp  att ta ut mitt olivträd som jag fick när jag fyllde 60. så nu är säsongen igång på riktigt.
Idag är en sån där dag som är en riktig humörhöjare.

Jag blir aldrig mätt på denna vy fastän jag ser den
varje dag.


14 kommentarer:

 1. Härligt med sol och ser så fint ut hos er! Här i Spanien är vädret faktiskt riktigt rysligt, men det tillhör förstås under en så här lång resa, och det är självklart inte synd om oss. Härligt med våren som är i antågande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en härlig tid när solen smeker en uppvaknande trädgård. Idag har jag tagit en tur med elbilen. Härligt! Tyvärr är prognosen för resten av veckan dyster, men jag har laddat batterierna idag så jag står nog ut med några gråtrista och regniga dagar.

   Radera
 2. Vädret kom på bättre tankar även här! förstår att du inte tröttnar på den utsikten, speciellt nu när all snö är borta. det måste vara en härlig utsikt under sommaren när allt är grönt. Men vilket jobb att sköta en så stor tomt. Det skulle jag aldrig orka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mycket jobb, men det är mödan värt. Det tycker även D som är den som gör jobbet.

   Radera
 3. Se där, fröken Vår var starkare än Kung Bore den här gången! :)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår fullkomligen att du inte ledsnar på den utsikten, det är så där alldeles jättefint och jag tänker Bullerbybarn och så! Tack för att du tycker om namnet på min blogg, det beror på att i bergen här är det gammal sjöbotten, fast vi bor ganska högt upp, och där är massor med snäckskal och i dom växer det blåsippor. Än har dock inte blåsipporna riktigt kommit igång, det vill sig inte riktigt ännu. Men vänta bara!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Kul att få veta mera om din vackra boplats.

   Radera
 5. Jag är glad att våren också kommit till dej! Njut!

  SvaraRadera
 6. Tack! och visst ska jag njuta.

  SvaraRadera
 7. Hmm...undrar just om ni fått del av bakslaget som verkar ha angjor västsverige just nu - hörde att Kung Bore letat sig tillbaka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med en väderfundering från Singapore. Kung Bore håller sig undan. Närmaste veckans prognos lovar dock gråtrist regnväder. Ni har visst oxå regn ser jag, men 25 grader varmare än här.

   Radera
  2. Här kommer det oftast en rejäl urladdning varje dag (kort men intensiv!), fast nu har det varit väldigt torrt ett tag. Det är lite spännande om man ser rapporterna från t.ex. Yr.no, för där är det nästan alltid regn på bilderna härifrån

   Radera
 8. Yr.no är mera regnbenägna i sina progonoser har jag märkt. I jämförelse med SMHII då.

  SvaraRadera