Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 28 april 2015

Bredbandsutbyggnad forts.

I ett inlägg den 18 april så var jag smått förbannad på den bristande informationen inför bredbandsutbyggnaden i kommunen. Efter att jag inhämtat erforderlig information och haft täta och intensiva kontakter med Lekebergs kommun och Fibergruppen så blev det en himla fart och vi bestämde oss för att hänga på nu när fiberkabel grävs ner i vår omgivning. Nu gick allt supersnabbt. Lika snabbt som det framtida bredbandet utlovas vara. Redan igår grävdes fiberkabel ner till vår fastighet. Ett riktigt bra jobb gjorde de som var här. Snabbt jobbat och minimal åverkan på tomten. Härnäst  kommer någon  som drar in kabeln i huset och sätter upp erforderlig utrustning. Det blir nog bra det här till slut.

Utrustningen för grävningen var fullt tillfyllest.

Den lilla grävaren lämnade knappt några spår.

Det var noggrant sökande efter redan befintliga
ledningar i marken.

Nu ligger fiberkabeln till vårt hus nedgrävd.

10 kommentarer:

 1. Tänk så bra det blir när någon tänder blåslampan. Jag skulle vilja väcka upp min mamma som dog 1962 och visa vad som hänt och hur vi lever idag!
  Jag är sugen på fiber. Hoppas grannarna också är det... Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är det bra att vara den tändande gnistan. Jag brukar ibland tänka på vad min pappa, som dog 1994, skulle sagt om dagens utveckling. Lycka till med er fiberutbyggnad. En bra tisdag till dig oxå!

   Radera
 2. Det gör det alldeles säkert, blir bra alltså!

  SvaraRadera
 3. Kan inte låta bli, du ber liksom om det: vad var det jag sa';-)

  SvaraRadera
 4. Vilken lyx med fiber! Här har vi bredband genom det fasta telefonnätet. Och det har de tänkt ta bort så att vi får mobilt internet istället. Det knepiga är att här är total radioskugga, det går inte att ringa eller sms:a med mobil. Hur tänker man då? Om jag behöver ambulans? Betala räkningar?
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Ja du, "Hur har de tänkt"? är en fråga vi får ställa oss alltför ofta. Inte sällan befinner sig styrande politiker i tankeskugga. En skugga som är vanligare i storstan än på landsbygden. Ha de gott!

   Radera
 5. Härligt när det händer något :)

  SvaraRadera