Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 24 april 2015

En underbar morgon

Ett efterhängset virus har gjort att jag inte varit ute sedan Påskhelgen. Tre veckors påtvingad innevaro får räcka. Det bestämde jag när jag nu på morgonen tittade ut på den uppgående solen. Härligt att se hur både dagen och trädgården vaknar. Oj, så mycket som hänt på tre veckor. Som jag gått miste om. Nya färger, nya dofter. Det måste jag bara ta igen.

Gomorron!

I år har jag en känsla av att det blir en rekordtidig
gräsklippningspremiär.

Senare i sommar kommer bänken vid rosenbersån att smekas
av den nedgående solen.

6 kommentarer:

 1. Jo du, du har nog missat en hel del, för naturen har faktiskt exploderat den här veckan. Så ut med dig nu! Men glöm inte att sätta varma kläder på dig. Idag är det betydligt kallare än de senaste dagarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska jag ta en vända med elmoppen i trädgården. Varmt klädd.
   Skön känsla.

   Radera
 2. Tråkigt att du varit sjuk så länge, men skönt att kunna komma ut nu... i en ny årstid! :) Vi ser också hur naturen ändras här i Frankrike, med mer grönska och blommor varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förlösande att komma ut igår. Idag känner jag mig som pånyttfödd.
   Att dessutom få följa er genom Europa ger mig ännu en kick.
   Just nu kom jag att tänka på när D och jag i augusti 2000 bilade genom Frankrike och hade njutbara stunder på den franska landsbygden. Tex sittande på en dikesren med en nybakad baquette, brieost, färsk skinka och en mugg rödvin.

   Radera
 3. Så vackert ni bor!
  Kanske bra att komma utoch röra på sej, men ta det lite lugnt!
  Ha en lugn och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bo här är det bästa botemedlet. Idag känner jag mig pånyttfödd.

   Radera