Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 6 maj 2015

Speedway - en motorsport på dekis

Lättklädda damer, ett stående inslag i speedway.

Jag har i tidigare inlägg uttryckt min tveksamhet till speedway som sport.  Detta fastän jag aldrig sett en speedwaytävling i verkligheten. I grunden beror det troligen på att jag inte gillar någon motorsport. När jag  läser denna artikel så får jag ytterligare bränsle på brasan. Jag menar, hur ska jag kunna respektera en sport vars VM-hemsida kan misstas för en porrsajt.

Igår var det dags för årets Elitserie att dra igång. Det innebär mycket utrymme för Indianerna från Kumla i min lokaltidning, Nerikes Allehanda. Oförtjänt mycket plats brukar jag tycka. Nu vann de gårdagens premiärmatch mot Dackarna med 46-44 så då kan de väl ändå vara förtjänta av några rader tycker även jag.

Den stora snackisen  från gårdagen blev att  övriga två matcher inställdes p g a otjänlig väderlek vilket innebär att Indianerna är i seieledning efter premiäromgången. Jag undrar vad detta faktum kommer att innebära för det varje år återkommande guldsnacket.

Förutom problemet med inställda matcher så brottas speedway med sin existens som jag ser det. Jag menar, hur upphetsande kan det vara med bara 7 lag i Elitserien. Då hjälper nog inte ens lättklädda damer, s k grid girls, vid startgrindarna för att hålla intresset uppe.

8 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med, jag är heller ingen vän av motorsport, det är bara så tråkigt om du frågar mig!

  SvaraRadera
 2. Då är vi i a f två som tycker lika.

  SvaraRadera
 3. Jag tycket om lite fart och fläkt, så ibland kan det vara kul, men är ingen fan av motorsport. Dessa bilder tycker jag dock inte hemma i sport, men det är kanske så det marknadsför till män. Konstigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kanske är så illa att ingen skulle titta på speedway om det inte fanns grid girls . Det blir ett bottebetyg till speedway vilket som.

   Radera
 4. Det här har jag bloggat om. Det är skam att de som sitter i toppen av motorsportförbundet eller liknande tror att vi lever för 100 år sedan eller mer. Internationellt likadant. Det skickar ur signaler som inte är ok och varför ställer tjejerna upp på sånt trams! Jösses, nu fick du igång mig!!!!
  Samma sak med beachvolleyboll för tjejer. Jag struntar i om dom spelar nakna och det är deras eget val, men att ange hur många cm breda tävlingskläderna får vara som max, är inte klokt! Det är ju seriösa idrottskvinnor det handlar om!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man lite tändvätska för att gå igång.

   Radera
 5. Alltså efter Tony Rickardsson har mitt intresse för speedway minskat måste jag medge. Den killen gillade jag verkligen. Å att grid girls slutligen även skulle "invadera" speedway var ju givet. De har ju hållit på i åratal på vanliga Moto GP tävlingar utomlands, även på F1 events är dom ju med och sprutar runt champagne på segerpodiet. Lite förlegat kvinnosyn kan jag tycka, men maken ser alltid rätt nöjd ut när han hittar en snygging med paraply bakom Valentino Rossi till exempel;-)

  Som kvinna önskar jag mig ibland att några snygga killar skulle göra samma sak för olika kvinnliga idrottare. Men det lär ju aldrig hända - män skulle nog aldrig förnedra sig på samma sätt, å vi kvinnor skulle ändå känna oss könsdiskriminerade fast tvärtom då.

  Kom visst av mig lite där - överlevnad av elitserien i speedway var ju ämnet - egentligen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vad var egentligen ämnet. Oaktat vad så går speedway en trög framtid till mötes. Jag gillade oxå Tony Richardsson. Han var en färgklick och en duktig speedwayförare förstås.

   Radera