Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 maj 2015

Varning för gröna bilder

Jag tänker på dig som återkommande läser min blogg och kanske börjar tröttna på inlägg om mina gräsklippningsvedermödor. Här kommer nämligen mera. Jag avslutade idag vad jag igår påbörjade och här nedan ser du en del av resultatet.

Det brukar i normalfallet ta 2½ timme att klippa gräset, men den här gången tog det 1½ timme igår + 2 timmar idag. Totalt 3 ½ timme. Tidsutdräkten berodde inte på mig eller klipparen utan  på det långa, feta, frodiga gräset. Som förstås ställde nya krav på mig och klipparen så helt oskyldiga till tidsutdräkten var vi nog inte. Det krävdes t o m en extra tankning. De du!


Där , i mitt köksfönster, kan jag sitta och njuta av mina efterlängtade
 vedermödor.
Där satte D bl. a. potatis igår. Amandine, Penelope och Rocket.12 kommentarer:

 1. Måste säga att jag är impad! 3 1/2 timme för dessa stora ytor är väl rekord eller - snabbhetsrekord alltså, speciellt med tanke på det frodiga gräset. Å nej, jag ska inte vara "elak" och önskar dig mera regn så att du kan åka ut igen och klipper gräset fler gånger den närmaste tiden;-)
  Till min stora glädje kunde jag t o m konstatera att du räddat några fina maskrosor - vem vet, du/ni satsar kanske på maskrosvin ändå.

  Svar: Visst skulle jag kunna ta mig an den skinande rena asfalten - regn har några fördelar där. Men jag roade mig faktiskt med tre minuters skrapande av balkongen. Dessa duvor/fiskmåsar verkligen älskar vår fina balkong för sina "number 2" - grrrrrrrrrrr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är kräsna, de där duvorna/fiskmåsarna. Det är väl för väl att det inte finns flygande elefanter.
   Nu ska jag ladda för aktiviteter på is i s f gräs.

   Radera
 2. Oj, vilken stor gräsmatta, för mig hade det tagit dagar......Det blev i alla fall väldigt fint och ser nästan brittiskt ut i färgen! Vi har inte en endaste liten gräsplätt här på berget. Det är rätt skönt också.
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brittiskt? Ni slipper klippa gräset, men jag har förstått att ni spolar berget i stället. Visst är det härligt att vi kan njuta av våra trädgårdar trots totalt olika betingelser.

   Radera
 3. Förstår att det tar tid att klippa de där enorma gräsmattorna! Rejält grönt är det också! :)

  SvaraRadera
 4. Inget som finns på er "attgöralista"när ni glider omkring på den Franska rivieran. Ha de gott!

  SvaraRadera
 5. Med en sådan fin trädgård är det värt tiden som det tar att klippa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller till fullo med dig.

   Radera
 6. Grönt är skönt! Dessutom vackert!! Så här års kan man inte se sig mätt på all den skira grönska som har kommit nu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att suga i sig så att man har en rejäl dos att leva på då de mörka årstiderna kommer.

   Radera
 7. Underbart att ha någon i familjen som njuter av att klippa gräset i 3 och en halv timme! Nu hoppas vi att vädret håller i sig så att ni kan njuta av solglitter i det nyklippta gräset. (Just nu ser det ut att gå sådär med just den biten, i alla fall här...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det bara 2 veckor tills jag får nöjet att klippa igen. Om gräset över huvud taget växer i denna bistra väderlek.

   Radera