Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 juni 2015

Söndagmiddag

Igår bjöd D på panerad spätta med svensk färskpotatis och remouladsås. Remouladsåsen av lite moderna snitt vilket innebar att en betydande del av majonnäsen byttes ut mor crème fraiche och grekisk youghurt. Såsen dessutom smaksatt med finhackade inlagda grönsaker. Måltiden intogs så klart i växthuset.
Gurka och tomater på gång.


 Utsökt söndagmiddag med ett nytt vitt från Sydafrika.

Jag känner ögon i nacken.


8 kommentarer:

 1. Roligt att läsa att ni också "experimenterar" med remouladsås resp. majonäs. Det gör vi nämligen också. Åsså kan man "krydda" såsen precis som man vill. Det är faktiskt riktigt roligt med matlagning... om det går fort alltså. Max 20 minuter à la Jamie Oliver min/vår läromästare.

  Åsså gillar jag Big Brother som is watching you från ovan där. Akta bara att han inte ramlar ner;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. D brukar ofta hitta egna varianter på recept, vilket gör det än mera spännande för mig att sätta mig till bords. Jag tycker oxå att matlagning är roligt, även om jag numera bara tittar på och ibland bidrar med glada tillrop.
   Big Brother står stadigt där uppe. Nu när du fört det på tal så kommer jag säkert att titta till honom lite extra då och då.

   Radera
 2. Inte funderat på att öppna för oss andra, man blir alldeles avundsjuk på alla läckra måltider ni får i ert växthus! Låter så otroligt gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här restaurangpärlan får ni nöja er med att besöka på min blogg. Kanske det ändå kan tjäna som inspiration för er läsare.
   För min egen del är växthusmåltiderna gyllene stunder som jag ofta plockar fram de dagar tillvaron kan te sig lite grå. Genast känner jag mig då bättre till mods.

   Radera
 3. Ser riktigt gott och trevligt ut :)

  SvaraRadera
 4. Så var det oxå. Nu hoppas jag på många växthusmåltider i sommar. Det ska visst bli varmare nu.

  SvaraRadera
 5. Kul idé med remouladsås på "modernt vis" - tack för tipset! Era växthusmiddagar ser verkligen jättemysiga ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara bra att tänka på att ransonera intaget av det allra mest fettbemängda. För väl att du tycker om våra växthusmiddagar då du är en trogen läsare och har sett ett antal vid det här laget. Flera kommer dessutom.

   Radera