Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 27 juni 2015

Trädgårdsfredag

Igår var de dags att klippa gräs igen, nio dagar sedan senast. Gårdagens klippning gjordes med extra omsorg och tog därför längre tid än vanligt,  3 tim 15 minuter. Det gjorde att jag blev mörare än vanligt och det blev en kortare kväll än planerat. Egentligen borde jag dela upp klippningen på två tillfällen, men det är ju så svårt att sluta när jag kommit igång. Och så obeskrivligt skönt när ALLT är klart.

Eftersom det just nu händer mycket i trädgården så blev det förstås några foton under klipparfärden. Jag blev i en kommentar från  Veiken uppmärksammad på de många nyanserna av grönt i bilderna. 
Dessa tre björkarna planterade vi i november 2011.

Kaprifolen har blommat och lavendeln är på gång.

Den här schersminen fanns redan när vi flyttade hit.

Potatis m m på gång.

Plymspirean är mäktig.

Den Ungerska syrenen tar sig fint.

Grillade gambas med tillbehör på gång.

Måltiden i växthuset så klart.En vit nyhet från 
Nya Zeeland därtill.

På väg för att hämta morgontidningen.

6 kommentarer:

 1. Tänk att det finns så många underbara gröna nyanser! Jag förstår att det tar på krafterna innan hela gräsmattan är klar!
  Bilderna på grillade gambas borde vara förbjudet att lägga ut, när man blir så vansinnigt sugen som jag blev nu! Jag inser verkligen hur gott det var! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, grönt är inte bara grönt.

   Radera
 2. Ja tänk att man jag utnyttjar pausen i SVE-DAN för att blogga. Jag menar vad gör man inte för att slippa Ekwall & Co.;-)
  2-0 - hoppas det håller. Det är ju en liiiite ovan situation för Sverige att typ leda matchen. Å om huvuddomaren skaffar sig glasögon, så kommer han kanske att beivra ishockeytacklingar i andra halvlek också...

  Nu till inlägget. Blir svettig jag bara tänker på din gräsklippning. Hoppas du la in många pit stops - å då menar jag inte sådana från Nya Zealand utan vanliga vattenvarianter;-)

  Å du - skulle kunna mörda för två eller helst fler av dessa gambas - MUMS:-) (Är allergisk mot vanliga räkor, men klarar gambas, tigerräkör och kräftor som tur är.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4-1, vilket gäng.
   Kanske skulle lägg in flera pit stops för att inte bli så mör.
   Jag förstår att du gillar gambas.

   Radera
 3. Åh vad gott det ser ut på grillen! Räkor åt vi mycket av i Frankrike, men vi har faktiskt inte sett några i fiskdiskarna sedan vi kom till Sardinien... Vi har fisk i frysen, men hann inte tina något idag så det blev pasta med svampsås till middag. Annars är det ganska sällan vi äter helt vegetariskt - men vi ska kanske ta och bli bättre på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pasta med svampsås är inte heller fel.

   Radera