Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 25 juni 2015

Vardagsmåltid följd av fotbollsglädje

D bjöd igår på en både vacker och 
välsmakande soppnyhet. 
Jag brukar mestadels skriva om läckra växthusmåltider. P g a under senare tid rådande väderleksförhållanden så har  de njutbara växthusmåltiderna dock blivit färre än tidigare år. Därför får det bli ett vardagligt inslag från köket idag.  Vi äter inte kött sedan ett antal år tillbaka, men har därför inte svårigheter att hitta spännande maträtter. Vi  har vanligtvis en soppdag och en fiskdag varje vecka. Igår var det soppdagen och jag bjöds på D:s senaste soppinnovation, Getingstorps  gröna. En soppa baserad på potatis, lök och squash, beströdd med fetaost och  persilja. Små rostade bröd med stekt tomat på serverades därtill. Ingen vinnyhet som dryck denna gång, men väl ett friskt och välsmakande vatten. Ur egen brunn förstås.  


U 21, ett kul gäng som aldrig viker ner sig.
                                                                        
Det har blivit många fotbollsinlägg på sistone och U 21- lagets match mot Portugal igår hade varit värd ett eget inlägg, men jag nöjer mig med en stillsam hyllning på detta sätt. Det finns mycket att säga om detta lags framgångsrika matchande. En sak som jag tycker  är slående, förutom den osannolika förmågan att alltid resa sig och vända hopplösa underlägen, är lagets oförmåga/ovilja att föra matcher. 

Det är förstås inte så lätt att bara bestämma sig för att äga bollen och föra matchen, allra helst när man möter spelskickliga lag som Portugal. Men, inte ens när Portugal i 2:a halvlek gav bort initiativet så verkade man vilja äga bollen och spelet. Det här laget ska slå ur underläge, då är man som bäst. Jag ser fram emot lördagens semifinal mot Danmark. Det är väl lika bra att jag bokar in tisdagkväll oxå för då spelas ju finalen.

8 kommentarer:

 1. Tack för det sopptipset! Att strö fetaost på denna läckra grönsakssoppa är ju genialiskt! Det hade jag faktiskt aldrig kommit på om jag ska vara ärlig. Eftersom vi också äter soppa ganska ofta är kvälssmåltiden idag räddad - även om grönsakerna kommer från ICA;-)

  Yes, på lördag gäller det - igen! Å på tisdag!
  Å du har helt rätt: det är inte bara U21 som inte kan föra matcher, det har herrlandslaget aldrig kunnat göra heller. Damlandslaget gör det ju ibland - typ mot Polen eller så, men är inte så skickligt heller. Sverige trivs nog bäst med att vara underdogs, vilket ju till viss del kan bero på att vi inte har några direkt spelskickliga och tekniska spelare. Tänkte på det både igår och under dam-VM, vad gäller bollnedtagningar till exempel. När de svenska lagen tar emot säg en höjdboll eller en långpassning så hamnar bollen 90 procent minst en till tre meter framför eller vid sidan om, vilket är ok om ingen motståndare är i närheten. Hos vissa lag är ju bollen klistrad vid fötterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att få bidra till er kvällsmåltid. Tänk så enkla ingredienser som krävs för en utsökt måltid.
   Visst brister det i teknik hos svenska fotbollsspelare. Det där med nedtagningar är ett slående exempel. Det såg jag inte minst i gårdagens match.

   Radera
 2. Ser mumsigt ut och bra ide att toppa med feta. Vi har soppdag, pastadag, wokdag och fiskdag ibland. Böndag är det varje dag och då tänker jag inte på kaffe:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med bestämda temadagar, då blir det av. Det är väl eg. bara fantasin som sätter gränser för att kunna äta såväl varierat, gott som nyttigt. För D:s fantasi finns inga gränser så jag får ofta pröva nyheter. Den där sista bönan du nämner har vi reducerat till ett minimum och numera tycker jag att te är en höjdare.

   Radera
 3. Vitaminrikt, vackert och gott! Vilken härlig soppa!
  Jag gillar detta U-landslag. Inget verkar vara omöjligt för dom.
  John Guidetti växer otroligt som människa och fotbollsspelare i mina ögon!
  Jag vet inte om har har läst om hur han spelade boll med en liten kille. Om inte så får du länken!

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/u21em2015/article21022099.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soppan fick VG, Vacker och God..
   Jo, jag läste artikeln om Guidetti och den lille killen. Sånt imponerar. Här kan man snacka om en stjärna som ett föredömen.

   Radera
 4. Den där soppan ser verkligen god ut! Hittade hit via en annan blogg..måste kika vidare här inne :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen ! Kul med nya besökare. Soppan var utsökt. Kika runt bara. Välkommen åter!

   Radera