Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 juli 2015

Sommarkväll

Nu när den efterlängtade värmen kommit så håller jag mig undan dagtid och kommer fram först på kvällningen när solen dalar och det bjuds skugga med ändå försvarliga  20°C vid 21-22 tiden på kvällen. Då kan jag sakta glida omkring på min elmoppe i trädgården och notera vad som hänt det senaste dygnet. Allt medan D ser till att all växtlighet får nödvändig bevattning inför natten. En stund i växthuset för stilla samtal ser vi oxå till att hinna med innan det är dags att avsluta dagen.
Pionen blommar svulstigt.

Inne i plymspirean surras det friskt.
Humlornas favorittillhåll.

Schersminen sprider ljuvlig väldoft.

Livsstärkande bevattning igång.

Där under vilar dagens gurkor. Inga flera
köpegurkor denna säsong.

Här kommer snart tomater av varierande sort och färg.

Även hallonhäcken och  det kombinerade bön- och
tomatlandet får en livgivande bevattningsomgång.


6 kommentarer:

 1. Mmmm, så ljuvligt! Så många vackra växter i vitt, gör sig bra i kvällningens ljus. Ja, nu har det börjat likna nåt med sommaren. Igår var jag ute på sjön (havet, fjorden) och låt i båten och solade, men kunde inte låta bli att försöka fiska samtidigt, och jösses vad det nappade. Vi fick 61 makrillar så på kvällen blev middagen god!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färsk makrill till middag. Vilken underbar lyx en vacker sommarkväll!

   Radera
 2. Alltså du gör som björnen - går i ide, fast du gör det under sommaren;-)

  Du och jag har ju ett och annat gemensamt, bl a våra gedigna fotbollskunskaper;-), men nu vill jag bara ute både dag och kväll. Det är nu jag laddar batterierna för att stå ut med höst och vinter.
  Tur att vi alla är olika!

  Alla era grönsaker är jag väldigt avis på måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går faktiskt i ide under vintern oxå, men mera permanent då. Nu på sommaren undviker jag bara den mest intensiva värmen, som jag längtat så efter, men som jag inte längre klarar av som förr. Du vet, en stroke förändrar människor. På många sätt, varav somligt syns, annat inte.
   Tur att vi alla inte får en stroke!
   Grönsakerna ska du vara avis på. De är olika allt du köper. Till utseende, till smak, till innehåll.

   Radera
 3. Svar: Maken hälsar att han helt håller med dig. Men han är ju luttrad med den fru han har valt;-) MEN han såg faktiskt soppsleven Nessie som den bästa uppfinningen i köksväg på länge p g a av att Nessie är "vig" och självaste sleven är lagom stor. Äggkopparna skrattade han bar åt, men Sid 1 och 2 använde han och häpnade över att de faktiskt funkade. Det du! Allt som är annorlunda och gör tråkiga sysslor roliga(re) uppskattas av mig. Men du är ju kille och dom har liksom lite andra "känslor", speciellt vad gäller färger har jag märkt här hemma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förut hade jag oxå "såna känslor", men numera är jag väldigt känslig för skarpa färger.
   Men, ska jag ha fördragsamhet med nån av prylarna så blir det Nessie.

   Radera