Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 september 2015

Inget lättsmält

Om Nordkorea vet vi inte mycket.

Läslusten är nog riktigt på gång ändå. Innan jag ens fått boken jag skrev om igår så är ännu en i år utkommen bok beställd. Den här gången är det Käre ledare : min flykt från Nordkorea" av Jang Jin-sung,  en f d högt uppsatt tjänsteman i den nordkoreanska propagandaapparaten. 

Boken ger en unik inblick i det Norkoreanska samhället då den är skriven av en avhoppare med insyn i vad som försiggår på högsta nivå i detta slutna och sällsamma land. 

Det är som du förstår inga lättsmälta böcker jag ger mig på för att tillfredsställa läslusten.  Den stora frågan är väl om jag med dessa bokval, totalt 750 sidor, inte bara dövar läslusten utan kanske t o m dödar densamma. Tids nog får du veta vilket.

PS Jag har skrivit inlägg om Nordkorea tidigare,bl. a.  här, här, härhär och här. Det okända fascinerar.

4 kommentarer:

 1. 750 sidor är iofs inte ett dugg avskräckande. Inte för mig iaf, jag gillar tegelstenar. Men eftersom jag inte vill "tänka" (allt för mycket) när jag läser så ska det vara intressant att höra din recension och hur du klarade "dokumentären". För jag utgår ifrån att det inte finns alltför många dialoger i boken.

  Nu när jag skriver detta minns jag att min f d chef tyckte att jag skulle läsa boken "Stalin - den röde tsaren och hans hov". Var inte speciellt entusiastik, så han gav mig boken. Måste säga att den var riktigt bra och intressant. Ja, ibland överraskar jag mig själv;-)

  PS. Stort tack för info i din andra kommentar. Där lärde jag mig nå't nytt igen. Kände visserligen till Ryder och Solheim cup, men inte bakgrunden. DS.

  SvaraRadera
 2. Jag är själv intresserad av mina kommande recensioner.

  "Stalin - den röde tsaren och hans hov", den är på 800 sidor och väger 1,3 kg så den gör skäl för benämningen tegelsten. I jämförelse blir mina två då bara blöjromaner. Kul när man kan överraska sig själv.

  Ibland behöver man lasta av sig "oviktig" info som man sitter inne med. Ofta inlärd av en slump, utan syfte och till föga nytta..

  SvaraRadera
 3. Det ska bli väldigt spännande att höra vad du tycker om boken!

  SvaraRadera