Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 22 september 2015

Postnord orsakar en ventilöppnare

Här vill jag hämta min post.
Idag återfaller jag till en "gammal synd" när det gäller mitt bloggande. Jag skriver ett inlägg om något jag tycker fungerar dåligt i samhället, något jag är missnöjd med, något jag irriterar mig på. En s k ventilöppnare.
Jag har några gånger tidigare (bl. a. 2008 - 2010 - 2011 )  bloggat om posthanteringen och hur den blivit allt sämre. Nu har ännu en aktör uppenbarat sig på postmarknaden. Postnord heter det företag som i TV-reklam stoltserar med hur elegant och snabbt de t o m med helikopter levererar min post direkt hem på min gräsmatta. Jag förstår förstås att detta är en metafor med vilken man vill övertyga oss postkunder om att vi alltid kan räkna med den bästa service. Men, vad hjälper detta när de glömt bort hur man levererar post på det gamla hederliga sättet, direkt i postlådan.

Jag handlar ofta via internet, t ex böcker och apoteksvaror. Eftersom jag är rörelsehindrad så är det en stor fördel då dessa företag skickar brev som normalt delas ut direkt. Så har fallet varit hittills i alla fall. Med denna gamla hederliga postutdelning så har jag själv kunnat ta elmoppen ner till postlådan och hämta mina försändelser. För att hämta försändelserna på utlämningsstället i Fjugesta, 12 km bort,  så behöver jag däremot hjälp.

Jag har den sistlidna veckan  väntat på fyra försändelser, men varje gång fått ett sms där det står att brevet inte kan delas ut utan finns för avhämtning  hos Fjugesta Järn & Färg .

Varför kan inte försändelsen delas ut då den med stor marginal ryms i postlådan? Är det månne en ny policy från Postnord och vad syftar denna i så fall till? Ja, vad vet jag, någon måste ändå ha bestämt sig för en nyordning. 

Just nu har jag en intensiv mailkommunikation med Postnord i ärendet och detta är uppenbarligen ingen enkel fråga att lösa. Jag har fått åtminstone fyra olika svar som innehåller allt från "den mänskliga faktorn" till att mitt lokala brevbärarkontor ska kontakta mig för att lösa problemet. Där står jag just nu och mina postförsändelser blir allt flera och tar allt större plats på utlämningsstället. 

10 kommentarer:

 1. Tyvärr så håller ju inte alltid reklamen vad den lovar... Hoppas du får rätsida på problemet och det löser sig. Det är aldrig kul att hålla på och krångla och bråka, det tar så himla mycket energi .Just nu sitter jag och håller på att försöka ha en kommunikation med "ett av de större telebolagen" här i landet och det är inte kul!!!

  SvaraRadera
 2. Nej, dessa kontakter är aldrig kul, men ibland känner jag att jag måste ta striden. Att bara anpassa mig och svälja förtreten stämmer inte riktigt med min personlighet.

  SvaraRadera
 3. 1. Reklam ska man aldrig tro på.

  2. Förr i tiden fanns det ju lantbrevbärare, men de har väl rationaliserats bort antar jag.

  3. Att man har utlämningsställen i en storstad kan jag ha viss förståelse för, men att man totalt nonchalerar människor som bor på landet och måste köra 12 kilometer till ett utlämningsställe är under all kritik. Å där spelar det ingen roll om du är rörelsehindrad eller inte. Jag menar gamla människor som varken kan eller vill köra bil längre, hur ska dom klara sig utan hjälp?!

  Tycker det är bra att du har upp striden där. Posten är ju "public service" och då ska det funka.

  PS. Om Postnord inte ger med sig kan jag tipsa om att det går att på många sajter att välja leverans av varor via Schenker, DHL eller UPS. Och de kör faktiskt fram varorna till dörren och aviserar exakt när de kommer. DS.

  SvaraRadera
 4. Glömde ju kommentera matchen. Du har helt rätt att Seger inte hade någon bra dag på jobbet. Det hade inte Nilla Fischer heller kan jag säga. Hon lyckades inte med ett enda uppspel till rätt adress. Tyckte hon var riktigt dålig faktiskt, speciellt i andra halvlek. Schelin gjorde några riktigt snygga solonummer à la Zlatan när han var som bäst, men hennes avslut var bedrövliga. Som vanligt vågade Sundhage inte byta ut henne utan det blev återigen min favo spelare Jacobsson som fick lämna planen.

  Så, nu vet du det - för du ville väl veta;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag vill veta. Nu vet jag oxå att det inte var nån större förlust att välja bort matchen. Sundhage måste ha mod nog att plocka ut de gamla trotjänarna när de gång på gång sviker. Jacobsson som har potential till nåt riktigt stort stärks knappast av att gång på gång plockas ut.
   Seger, Fischer och Schelin bör få starta på bänken i nästa match.

   Radera
 5. Tack för god support. Några strider måste man ju bara ta.
  1. Jag tror inte heller på reklam. I det här fallet ter den sig snarast som pinsam för företaget och förhoppningsvis får dom "äta upp det" i slutändan.
  2. Lantbrevbärare finns oxå nu, men dom har kanske gått i en "annan skola" än den gamla hederliga.
  3. Det är inte bara en dans på rosor att bo på landet även om jag tycker att allt det positiva överväger. Dessutom menar överheten att om man gjort valet att bo på landet så får man stå sitt kast.
  "Public service" är en företeelse som rationaliserats bort på många områden
  När vi köpt varor som levererats via andra transportföretag , t ex DHL, så har varorna levererats till dörren utan problem.

  SvaraRadera
 6. Du milde himmel. Räcker det med en ventilöppnare? Postnord visar alltså sitt rätta ansikte direkt! Lycka till med ditt korståg mot PN. Det är skamligt att ha en policy som den här. Skit i folk, men ta bra betalt! :( Ogilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med positivt tänkande är svårt att tillämpa när man gång på gång känner sig lurad. Om somligt måste man ändå få säga:"det var bättre förr".

   Radera
 7. Har också haft en del funderingar kring området. Tycker att saker som får plats i en brevlåda bör leveras direkt till kunden. Måste bli en del merkostnader för att leverera till ett utlämningställe. Man kan ju förstå om brevbäraren tar sig fram på cykel, men det är rätt så ovanlig syn på landsbygden där den mesta e.handeln sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det är inte lätt att förstå vad som ligger bakom ett dylikt agerande. Nån cykel har jag aldrig sett. Nej, brevbäraren åker bil, en bil som jag aldrig sett fullastad. Det handlar nog mera om vilja än utrymme tror jag.

   Radera