Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 september 2015

Projektavstämning

Tidigare i sommar påbörjade D ett projekt nere i syrénhäcken. Väderbetingelserna har som bekant inte varit de bästa i sommar så projektet har fått vila en del. Men, nu är D på G igen. Det har blivit ett antal vändor med Jeepen till Granngården i Fjugesta för inköp av torvblock, stallströ,  markduk etc.
Tyvärr kan jag inte vara med ute och bistå D med glada tillrop med då den envisa förkylning jag drog på mig av barnbarnen vid familjekräftskivan inte vill ge med sig. Det kändes rätt ok i helgen, men nu har den tagit omtag och jag känner mig allmänt risig igen.
Så här såg det ut innan projektet började.
Först gallrades delar av häcken bort.


Sedan grävdes det och stenmuren stadgades.
Materialåtgången har blivit rätt omfattande.

Vad månde bliva? Tids nog kommer en slutrapport 
om projektet


14 kommentarer:

 1. Nu har jag iof en livlig fantasi men ingen föreställningsförmåga alls. Så jag ser liksom inte hur det kommer att bli. Det första som slog mig var - ska dom anlägga en damm? Ja, du ser. Ska bli spännande att se slutresutatet så småningom. Å det är ju perfekt med en blogg - perfekt dokumentation av olika projekt som man sedan kan gå tillbaka till och kolla.

  Inte roligt med din förkylning - en envis rackare verkar det som. Då är ni två "sjuklingar" i familjen just nu. För jag undrar också hur Sigge mår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen damm. Däremot en rabatt stl XXXL för blommor och växter vilka ännu bara finns i D:s huvud.
   Bloggen är just något av min dagbok och därför avsedd att kunna gå tillbaka i för att minnas och påminnas.
   Hittillsvarande rehab för Sigge har gått över förväntan och han är glad, matfrisk och mår bra. Han har nu bara två dygn kvar i rehabburen. Sedan blir det en månad inomhus under viss kontroll. Någon mera utevaro blir det nog inte förrän tidigast nästa vår/sommar.

   Radera
 2. Måste medge att D imponerar en hel del med sina fantastiska projekt och sin tålmodiga framåtanda. Ska bli intressant att se vad det blir av det hela. En damm kanske inte hade varit ett helt perfekt val. Misstänker snarare att något ska odlas här ;-)

  NEJ !!! Jag läste faktiskt inte ditt svar till BP innan jag skrev sista raden här innan !! Jippie.. Haha.. läste den precis efter och gissade därmed rätt :-)

  Skönt att läsa att Sigge mår bra. Värre att läsa att du inte gör det och att förkylningen kommit tillbaka. Krya på dig Steve !!

  SvaraRadera
 3. D har alltid nåt spännande på gång och jag blir inte sällan imponerad av vad hon företar sig. Att hon klarar av att fixa allt är oxå den avgörande förutsättningen för att vi kan bo som vi gör här på Getingstorp. Varifrån får hon då all sin kraft och energi och alla ideer? Jo, hon är bara sån.
  Kul att du var rätt ute när du gissade vad det ska bli.
  Det känns skönt att Sigge blir bättre. Hemmarehab har nog varit bästa medicinen för honom. Hemmarehab med mattegull och glada tillrop från husse.
  Tack! Jag ska väl oxå bli bättre hoppas jag för det känns rätt eländigt att känna sig så så här seg och orkeslös.

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen dina bilder! Så mycket Sverige, så det ger mej en längtan.
  Krya på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att jag kan bjuda dig på lite längtan.
   Jag hoppas den efterhängsna förkylningen släpper.

   Radera
 5. Ja, det kan ju vara kul med en stor rabatt om man nu uppskattar det...(du hör vad jag är förtjust i sådana!) Fint lär det bli i alla fall, eftersom jag läst mig att hos dig finns det någon som verkligen verka njuta av att ha trädgården att pyssla om. Förkyld igen? Nu får det väl vara bra snart. krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Det är väl med rabatter som med så mycket annat, somliga gillar dom, andra inte. Fint blir det säkert.
  Tack! Jag gör mitt yttersta för att krya på mig, d v s så lite som möjligt.

  SvaraRadera
 7. Inget inlägg idag????!!!!!! Det har då inte hänt sedan jag börjat följa din blog för.... är det två år sedan eller...???!!!


  Hoppas att du är okej och att du har återhämtat dig från förkylningen. Kan väl säga som så - om du haft dagens stockholmsväder hos dig så mår du nog inte bättre... Men jag är ju optimist så jag hoppas verkligen att du inte fått 30 mm regn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det bidde inget idag. Det får inte bli ett måste att skriva nåt varje dag, även om jag för det mesta brukar åstadkomma något. Jag skyller väl på den efterhängsna förkylningen som snott det mesta av min kraft och energi. Vi har haft ett riktigt ruskväder idag, men det kändes inte så upplyftande att skriva om det. Jag börjar dock återhämta mig så i morgon är jag nog tillbaka på banan igen.

   Radera
 8. Antar att det är dagis/skol-baciller du dragit på dig, de vill verkligen hoppa på oss vuxna den här tiden på året.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kraftfulla grejer de små bjuder på.

   Radera