Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 12 september 2015

Sigges rehab

Här i rehabburen har Sigge vistats senaste månaden.

Igår fick Sigge komma ut ur rehabburen. Han får nu röra sig fritt i rummet ( D:s dressingroom ) där buren står och på övervåningen när vi har honom under kontroll eftersom han inte ska hoppa eller gå i trappor. Vi har oxå tagit av den stödsele han haft på bakbenen då han inte längre verkar behöva den. Den verkar vara mera till irritation än stöd i nuläget. Han kan stödja på bakbenen och kan gå relativt obehindrat även om han tar det försiktigt vilket är fullt förståeligt då han varit en månad inne i rehabburen. Nu ska han vara en månad i rummet där den nu öppna rehabburen står. Efter den månaden kan han förhoppningsvis röra sig fritt i huset.
Sova är alltid ett alternativ.

Rehabiliteringen har gått väldigt bra och han ser ut att må bra. Han äter, dricker och "går på baljan" som han ska. På kvällarna kan han nu vara med när vi tittar på TV och då ligger han så klart i mattes knä där han trivs allra bäst.

18 kommentarer:

 1. Skönt att det går framåt! Krya på sig-hälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns jättebra. Sigge hälsar och tackar.

   Radera
 2. Lille Sigge! Så skönt att det verkar gå bra med läkningen och vilken tålig liten pisse, fast han har ju inte så många val just nu, men man blir tårögd när man ser att han blir så väl omhändertagen. Vad vore livet utan våra små vänner! Dom är till sån glädje, man mår bra av dom.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns riktigt bra nu när allt ser ut att gå i rätt riktning. Han har varit fantastiskt duktig/tålig under månaden i buren. Vi ser redan på honom att han blivit alertare nu när han kommit ut i "frihet". När Sigge mår bra, då mår jag bra.

   Radera
 3. Kul att se Sigge igen och höra att allt går enligt planerna. Å bra att han är förståndig nog att ta det piano. Jag menar katter har väl också muskler. Å dessa har ju säkert förtvinat en del. Ungefär som en människa som har haft ett gipsat ben i 6 veckor eller så. Bra att Sigge har två ben till, det har ju inte människor;-)

  Ge honom en krya-på-kram från mig :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, han är lika förståndig som husse, lyssnar på kroppen och försöker sig inte på några hjältedåd.
  Krya-på-kramen framförd. Sigge jamar och spinner.

  SvaraRadera
 5. Här känns det som jag har missat nåt. En olycka? Katter har ändå otroligt bra läkningsförmåga. Man önskar bara att man kunde prata med dem och förklara läget. Skönt att han kryar på sig.
  Ture Svinto och Basil Bus hälsar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har pratat med Sigge och jag tror att han förstått läget.
   Sigge hälsar tillbaka till Ture Svinto och Basil Bus.

   Radera
 6. Jag missade all dramatik när jag var upptagen av våra flyttbestyr, men har nu läst ikapp mig om vad stackars Sigge råkat ut för.
  Vad härligt att han nu är så på bättringsvägen att han får och klarar att röra sig lite friare!!
  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken! Förstår dig, du har ju varit fullt upptagen med att skapa din trädgård. Framtiden ser hoppfull ut för Sigge.

   Radera
 7. Glädjande att se Sigge i bättre form!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får oss alla att må bättre.

   Radera
 8. Glädjande rapport !! Efter en månad i bur måste det vara rena rama lyckan för Sigge att få röra sig lite mera fritt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sigge ser lycklig ut och för D och mig är det en sann glädje att varje dag se honom här hemma.

   Radera
 9. Riktigt skönt att läsa om hur det går framåt för Sigge! Vilket tålamod ni har haft alla tre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sigge har varit fantastiskt tålmodig och accepterat sin "isolering" som om han förstått att det är nödvändigt för att han ska bli bra.

   Radera