Härligt solmogna från växthuset. Bara att sätta tänderna i. |
Dessa får komma in och mogna i en kökslåda. |
Efter en vecka i lådan har det hänt en del. |
Dessa är odlade på friland, intagna igår och väntar på en mörk plats för att mogna. |
Röda och gula som ugnsrostats med Marinas olivolja och ska bli en läcker soppa. |
Av de ugnsrostade blev det igår till lunch den här utsökta tomatsoppan med persilja, basilika och grovriven halloumi . |
Underbart! Vilken skörd! Tomater äter vi mycket av och här i södra Europa är tomaterna väldigt goda måste jag säga. Mer smak än hemma, och dessutom betydligt billigare. Men era hemodlade tomater är säkert goda! :)
SvaraRaderaJag förstår att ni "frossar" i tomater där ni befinner er. Skillnaden i smak på egenodlade tomater och köpetomater här hemma är himmelsvid.
RaderaHärligt med egna tomater! Har du tips om någon bra sort att odla på friland?
SvaraRaderaVi planerar att skaffa några plantor nästa år. =)
Tomater i trä'dgården ä'r ett måste. Jag ska höra med D om hon tycker att nån sort är särskilt bra och återkommer därefter.
RaderaStort tack för tipsen! De såg mycket fina ut på bilderna! =)
RaderaLycka till med tomatodlandet nästa sommar!
RaderaHär är det ju bara att dregla från första till sista bilden. Dessutom tackar jag för receptet av soppan. Att göra tomatsoppa med ungsrostade tomater och att strö över grovriven halloumi - vilken perfekt idé. Snart kan du starta en matblogg med tanke på allt ni skördar på Getingstorp!
SvaraRaderaDregla på du bara. Kul att du gillade receptet på soppan. Det var som så ofta ett eget påfund av D. Nån renodlad matblogg blir det inte, men jag fortsätter att då och då bjuda på de läckerheter D förlänar mig med.
RaderaHärliga tomater! Har också två tomatplantor som get många goda tomater.
SvaraRaderaVisst är det härligt att bara kunna plocka.
Radera