Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 oktober 2015

Årets sista

Det vilar lite vemod över att gång på gång återkomma till uttrycket årets sista, men allt har ett slut så det får jag, och du, stå ut med. I förrgår tog D in årets sista bukett av blommor från trädgården. Den får tills vidare pryda köksbordet.
Till råga på allt så har det inte heller blivit riktigt sant när jag använt uttrycket årets sista. Förra veckan påstod jag att det var säsongsfinal för gräsklippning, men så blev det inte alls. Idag ska jag nämligen genomföra ännu en klippning då den senaste veckans värme fått gräset att växa ytterligare.  Nu verkar dock värmen ha ersatts av betydligt kyligare väderlek så gräset har nog växt färdigt för i år. Jag behöver dock inte klippa allt, men två av de fem gräsmattorna behöver putsas till. Det blir en ny erfarenhet att klippa gräs när det är under 10°


Årets sista trädgårdsbukett.

12 kommentarer:

 1. Se det så här istället, snart är det dags för "årets första"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, den tanken tänker jag varje gång jag skriver om "årets sista". Det går liksom lite lättare att förlika sig då.

   Radera
 2. Japp, här vinter stormen och vi har en sån där "klockgrej" hängande i ett trä ganska långt från huset, men idag låter det som om den är inne i huset!
  Så roligt att lille katt återhämtat sig så fint! Och det hade jag nog också gjort i en så otroligt vacker och smakfull miljö, du milde så fint det är inne hos er! Också! Mer heminredningsreportage, tack! Skojar, förstår om man kanske inte vill visa hela sitt hem, men SÅÅÅ fint ni har det!
  Kramar

  p.s. jag återkommer säkert med buskar och träd, utsikter och hav, inte kan man tröttna på naturen på allvar.......inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har fått förfrågningar om både heminrednings- och trädgårdsreportage., men tackat nej. Det får räcka med vad jag visar på bloggen.
   Här är ett undantag: http://stevereflekterar.blogspot.se/p/om-mig.html.
   Jag förstår väl att du inte helt kan överge naturen.

   Radera
  2. Ja, jag tänkte nästan det för ert hem ser så jätteläckert ut, men samtidigt förstår jag precis att ni vill ha ert hem för er själva. Man sätter ju gränser för vad man vill visa! Helt naturligt. Jag tänker på alla kändisar som instagrammar och facebookar om allt i sina liv, undrar när dom landar i sig själva. Nu läser jag inga sådana för jag har varken Instagram eller Fb, men jag hör av andra!
   Tack för länken! Jag har nog sett det tidigare.
   Kram

   Radera
  3. Att vara kändis är nog inte alltid så glamoröst som det framställs. Jag är nöjd och trivs med min blogg, har inte heller Fb el. något annat.

   Radera
 3. I det här fallet är det ju bara bra att kunna döpa om "årets sista" till "årets näst sista". Å idag var det ju otroligt fint ute också - ja med några lager kläder på då, men ändå;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det fint ute idag ,men jag fick klippa med fleccetröja på och värmedyna på sitsen. Skönt likafullt.

   Radera
 4. Oj, så mycket läsning, så många fina bilder och mycket att ta igen efter en längre tids upphåll från både blogg och Getingstorp. Ska sätta ner mig i lugn och ro i kväll för nu har jag bara scrollat igenom lite hastigt.
  Noterar med glädje att Sigge äntligen kan röra sig fritt hemma och samsas i vardagen med fina Nelson. Kryddorna hänger på tork bland bjälkarna i taket och D fortsätter med sina fantastiska maträtter och skapande projekt. Som sagt, mycket att ta igen men det gör jag med glädje :-)

  Årets sista bukett ersätts som tur väl är så småningom med årets första. Om det här nu är årets sista. Ljuvligt vacker är den iallafall och när det gäller årets sista gräsklippning som jag förstår skett idag så kan man kanske inte heller vara sådär riktigt tvärsäker. Igår var det över 25 grader på kvällen efter mörkrets inbrott här på Malta vilket det inte brukar vara i oktober. Tycker det känns ganska bra att inte allt bara går på räls och rullar på "som det brukar vara" ;-) Ha en skön kväll !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man off ett tag så är det mycket att ta igen. Bra då om det ger positiva vibbar.
   Visst är det skönt att allt inte alltid går på räls. Man mår bra av att ta ut svängarna och välja lite nya vägar ibland. Ha de gott!

   Radera
 5. Svar:Jo då, jag har fått bjuda på fotbollstårta en gång, fast det var på mitt förra jobb. Lägger alltid in två tips - mitt eget åsså makens. Min man är totalt ointresserad a fotboll, men betalar gärna 100 kronor för sin frus tips. I alla tips jag varit med i har jag som sämst kommit fyra. Ganska så ok tycker jag, även om jag är bättre på herr- än damfotboll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande. Då vet jag att jag inte ska utmana dig.
   Just av maken att sponsra ditt tips.

   Radera