Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 16 oktober 2015

Förr och nu

Jag kommer väl ihåg mig själv i den första bilden.
Att jag inte sällan hade finbyxor och finskor i s f
fotbollsdito var inte så uppskattat.


Har jag inte redan upptäckt att tiderna förändras så finns det bloggar som kan hjälpa mig. Jag tycker att det är fascinerande att följa utvecklingen genom jämförelsen "förr och nu". 

Eftersom jag är uppväxt på bensinmack på 50- och 60-talet så intresserar mig gamla mackar. Nämnas kan att jag  mitt mackintresse till trots är ointresserad av bilar och motorer. En blogg jag följer just för mackarna är IMPERIAL58. Via den så dyker då och då oxå upp bloggar som bjuder mig på andra jämförelser som ligger inom min intressesfär. 

Du som läser min blogg vet antagligen att jag i mitt "tidigare liv" var mycket intresserad av skor, en skofreak m a o. 

Detta intresse förde mig idag till Larssons Blogg, en blogg med den lovvärda devisen "Först med det gamla - sist med det nya". Där hittade jag en annons från en tid innan skor blev en "slit och släng-vara".

2 kommentarer:

  1. Vilken himla rolig läsning det blev här idag. Ja, egentligen är det alltid kul att komma in här, men jag tyckte det var riktigt trevlig läsning om din uppväxt på en bensinmack när du var tonåring. Det var liksom andra tider då om man säger så. Å det där med extra service vid sidan om tankningen så får man den vara än idag - ja, inte här i Sverige, men i många länder runt medelhavet.

    Å jag tror nog att du borde titta lite närmare på den här bloggen http://kulturinatur.blogspot.se/ . Killen är inte bara en otrolig duktig fotograf utan har gjort en hel serie om just gamla hederliga bensinmackar. Här är direktlänken till just mackdelen:

    http://kulturinatur.blogspot.se/search/label/Mack .

    Hela hans bloggs "stuk" borde tilltala dig. Han föjer förresten också Larssons Blogg såg jag.

    SvaraRadera